Home Érdekes! A világ 13 legkülönlegesebb háza. Te melyikben tudnád elképzelni magad?

A világ 13 legkülönlegesebb háza. Te melyikben tudnád elképzelni magad?

by Judith

Sokan teljesen egyszerű lakásban vagy családi házban élünk, de néhányan imádnak kilógni a sorból. Íme egy lista a világ legkülönlegesebb házaival. Nézd meg őket!

Te melyikben tudnád elképzelni magad?

 

 1. Heliodome, Franciaország

Ez a ház amellett, hogy energiatakarékos, az életet is komfortosabá teszi. Napelemek gondoskodnak róla, hogy nyáron hűs maradjon, télen pedig meleg legyen. Turistalátványosságként megtekinthető.

 1. Habitat 67, Montreal, Kanada

Ezt a lenyűgöző épületet Moshe Sadie tervezte. Eredetileg csak tervnek készült, de ma már emberek lakják.

 1. Futuro, Svédország

Matti Suuronen által tervezett, előre legyártott úrhajó alakú ház, amely szerte a világon megtalálható. A legtöbb azonban a mérnök hazájában. Finnországban van.

 1. A Tükörház, Olaszország

Az egyedi tükör dizájnnak köszönhetően elvész a környezetében, ezért nem egyszerű észrevenni ezt az épületet. Ünnepekre és eseményekre kibérelhető.

 1. A Mechanikus Hobbit Ház, Csehország

Számos díjat nyert, mint ökoház. Majdnem 30 évet vett igénybe az építése, de biztosan tovább fog fennmaradni.

 1. A Nautilusz Ház, Mexikó

Egy valóságos művészi alkotás Naucalpan de Juarez-ben, Javier Senosiain építész alkotása. Egész évben nyitva áll a nyilvánosság előttés megtekinthető.

 1. Kő Ház, Portugália

Ez egy magántulajdonú ingatlan, kerítéssel körülvéve. Arra az időre emlékeztet, amikor az emberek még barlangokban éltek, hiszen a ház egy kőbe van vájva. Nem tudni, hogy ki lakik benne, de egy dolog biztos: annyi figyelmet kelt, hogy a tulaj kitette a „Magántulajdon” táblát.

 1. Rotterdami Kocka Házak, Hollandia

Ez a kockaház, szintén magántulajdonban van. Az egyedi kinézete vonzza a tekintetet. Sok szállással foglalkozó weboldal hirdet itteni lakást. Annyit kell tenned, hogy foglalsz és megnézheted te magad is ezt a fantasztikus épületet.

 1. Cipő Ház, Hollandia

Ez a házikó, amely Hollandi egyik parkjában található, annyira cuki és meghitt, hogy olyan, mintha egyenesen egy mesefilmből lépett volna elő. És ez így is van! Alfred J. Kwak otthona, aki az azonos című 1990-es holland meséből való.

 1. Cipő Ház, Dél-Afrika

Egy másik cipő ház a dél-afrikai Mpumalanga tartomnyban található, 1990-ben épült, Ron Van Zyl, vállalkozó és művész munkája alapján. Egy gyermekdal, a “There Was an Old Woman Who Lived in a Shoe” („Volt egy idős hölgy, aki egy cipőben élt”) inspirálta. Jelenleg múzeum, amely a művész munkáit állítja ki és egy komplexum része, amelyben van vendégház, étterem, medence és ritkaságok boltja is.

 1. Biomorf Ház, Izrael

Ez a környezetbarát, futurisztikus ház Nehusha-ban, Izraelben található. A francia építész Ephraim Henry Pavie munkája alapján.

 1. Tetejére állított Ház, Németország

Egy Getorff-ban található állatkert is büszkélkedik egy nem mindennapi házzal, amely a tetjén áll! A látogatók egész évben mgtekinthetik. Mindenképpen nézd meg, ha a környéken jársz!

 1. Bónusz: WC Ház, Korea

Suwon városban található, Dél-Koreában és egész évben megtekinthető. Rendeznek benne koncerteket, kiállításokat is.

Hirdetés

You may also like