Home Érdekes! A mikrohullámú sütő okozta betegségek, amikre valószínűleg nem figyeltünk eddig!

A mikrohullámú sütő okozta betegségek, amikre valószínűleg nem figyeltünk eddig!

by Brigitta

Percey Spencer, miközben a Raytheon cég egyik radarállomásának felépítésében segédkezett, egy véletlen folytán felfedezte, hogy a mikrohullámú sugárzás az ételek felmelegítésére is alkalmas.

Éppen egy működő radaron dolgozott, amikor furcsa érzése támadt, és észrevette, hogy táskájában a csokoládé olvadni kezdett. Nem csak ő, hanem kollégai is hasonló dolgokat tapasztaltak.

Sajnos számos kutatás azt bizonyítja, hogy a mikrohullámú sütők károsak az egészségre.

Nézzük hogyan működik a mikrohullámú sütő és milyen egészséget befolyásoló hatásai vannak A mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható. A magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz) mikrohullámú frekvenciával. Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, víz jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz.

Ki ne használjon mikrohullámú sütőt, és miért?

Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére.

– szünetelteti a kémiai és a molekuláris kötéseket

– Az anyatej, elveszíti 96 százalékát az antitesteknek

Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette lizozim aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált a potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez. A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre Hans Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.

Hirdetés

You may also like