Home Érdekes! A halotti toron megszólalt Vajna Timi is: így éltek ők valójában

A halotti toron megszólalt Vajna Timi is: így éltek ők valójában

by Krisztina

Állandóan a könnyeivel küszködött, és több alkalommal is a szemét törölgetve félre kellett vonulnia Andy Vajna (†74) halotti torán özvegyének, Tímeának (36).

A filmügyi kormánybiztost csütörtökön kísérték utolsó útjára a Fiumei Úti Sírkertben, a szertartást a Kempinski Hotelben követő megemlékezésen is számos híresség tette tiszteletét, hogy néhány mondattal részvétét fejezze ki a megrendült asszonynak. A meghitt, családias hangulatú összejövetelen a régi kollégák mellett Geszti Péter (54) emlékezett meg Vajnáról, majd Szulák Andrea (54) énekelt a vendégeknek, akik között ott volt Dobó Kata (44), Jakupcsek Gabriella (56), Mága Zoltán (44) vagy éppen Leslie Mandoki (66).

Andy Vajna halotti torára a fővárosi Kempinski Hotel különtermében került sor
– Nagyon megindító volt – mesélte a Blikknek Szabó Győző (48) színművész, aki egy munka miatt a temetésre nem ért oda, ám kötelességének érezte, hogy kondoleáljon. – Gyakran találkoztam Andyvel, megkerülhetetlen alakja volt a magyar filmiparnak. Gyerekkoromban a filmjeinek plakátjai lógtak a szobámban.

Az özvegy sírva borult férje sírjára a temetésen, a könnyei a szertartás utáni halotti toron sem apadtak el / Fotó: TV2

Vajna Tímea a vendégeknek arról mesélt, bár sok kritika érte a kapcsolatukat, nagyon szerették egymást. Andy imádta felesége humorát, hogy bármikor meg tudja nevettetni, és hiszi, mellette újra fiatalnak érezhette magát. Az özvegy könnyezve hallgatta, ahogy a barátok emlékeznek férjére.

– Tiszteltem és kedveltem Andy Vajnát, néha összefutottunk a Kempinski teraszán, hogy szivarokat cseréljünk – mesélte Schobert Norbi (47). – Amikor Rékával távoztunk, és megláttam a teraszt, akkor ütköztem meg azon, többé nem találkozhatunk.

A szivar központi szerepet kapott a csütörtöki búcsúztatókon. A temetőben is sokan ezzel búcsúztatták a producert, maga Tímea is elhelyezett egyet a sírban, ahogy a szertartáson beszédet mondó Arnold Schwarzenegger (71) is, a filmcsillag a toron is rágyújtott egyre, hogy így emlékezzen barátjára, miután halkan, vigasztalóan elbeszélgetett az özveggyel.

– Arnold mesélte, milyen szomorú, hogy már nem ugorhat be a barátjához vacsorára – idézte fel a szavait Leslie Mandoki, akit szintén 35 éves barátság fűzött Vajnához. – A halála pótolhatatlan veszteség mindannyiunknak.

Arnold Schwarzenegger Tímea mellett ült a temetésen, beszédet is mondott / Fotó: TV2

Plakátokkal idézték meg őt

A tornak otthont adó Kempinski szálló különtermét a temetőhöz hasonlóan fehér virágokkal díszítették. Több helyen vetítettek képeket Andy Vajnáról, illetve a feleségével közös fotókat is. Filmjeinek eredeti plakátjai borították a falakat, többen meg is jegyezték, olyan, mintha a producer is ott lenne.

Hirdetés

You may also like