Home Érdekes! A 12 legkülönösebb város a világon – a 8.-tól elállt a lélegzetünk!

A 12 legkülönösebb város a világon – a 8.-tól elállt a lélegzetünk!

by Judith

Minden város a Földön egyedi a maga nemében, de mégis van néhány annyira rendkívüli, hogy nehéz elhinni, ezek valóban léteznek. Érdemesek rá, hogy egyszer meglátogassunk néhányat belőlük!

 

 1. A város, ahol nem lehet meghalni

Longyearbyen város, Svalbardon (norvég szigetcsoport) a világ egyik legészakibb települései közé tartozik, ahol valóban nem lehet meghalni. Van egy temetőjük, amit 70 éve nem használnak, ugyanis annyira fagyos itt a klíma, hogy a tetemek nem képesek eloszlani és vonzzák a vadállatokat. A holttesteket Norvégiába szokták innen szállítani repülővel.

 1. A város, amely 2 államhoz is tartozik

Büsingen am Hochrhein egy német exklávé Svájcban. Gazdaságilag Svájchoz, közigazgatásilag Németországhoz tartozik. Ez az egyetlen német város, amelynek svájci frank a valutája. Két irányítószámmal rendelkezik: egy svájcival és egy némettel.

 1. A legpokolibb város

Michigan államban, USA-ban megtalálhatod a Poklot. A név eredete ismeretlen. A turisták imádnak fotózkodni az „Üdvözöljük a Pokolban” feliratú táblával és a helyi szuvenírboltban lehet vásárolni garancilevelet 1 négyzetinch-nyi területre 6,66$-ért.

 1. Kínai osztrák város

A kínaiak híresek arról, hogy megtévesztő másolatot készítenek mondhatni mindenről a világon és ez városokra is igaz. Hogy elutazhassanak külföldi városokba, anélkül, hogy el kelljen hagyni az országot, eldöntötték, hogy megalkotják egy osztrák város, Hallstatt mását.

 1. Az utolsó szabad város

Slab egy kaliforniai város, amelyet főleg csavargók, nyugdíjasok és olyanok laknak, akiknek nincs hová menniük. Az emberek lakókocsikban és viskókban élnek vezetékes víz és villanyáram nélkül. Közmű-hálózatuk, címük nincs, nem fizetnek bérleti díjat sem adót.

 1. A barlang város

Matmata város dél-Tunéziában található, ahol számos berber lakóhely még el van foglalva. 1970-ben építettek a felszínre is házakat, de sok helyi még mindig szívesebben él a megszokott módon. A Star Wars rajongók felismerhetik Luke Skywalker otthonaként.

 1. Város 1 tető alatt

Whittier egy alaszkai város, amelynek lakossága egy 14 emeletes épületben él az egykori katonai létesítményben. Itt helyezkedik el az összes bolt, rendőrség, kórház és a templom is. A cél a fűtéssel való takarékosság, mivel az időjárás nagyon hideg és szeles egész évben. A város lakossága mindössze 220 fő.

 1. A legkékebb város

A falak, ajtók, de még a lépcsők is  a kék minden árnyalatában pompáznak a bámulatosan gyönyörű Chefchaouen városban, Marokkóban. Egy teória szerint zsidók lakták régen, akik szent színnek tartották a kéket és a hagyomány fennmaradt.

 1. Az idegenek városa

1974-ben egy UFO zuhant le Roswell város közelében, Új-Mexikóban. Hogy mi történt pontosan, még minidg vita tárgya, de Roswellt azóta világszerte Alien City-nek ismerik. A település idegen-témájú fesztivált is szervez és még a McDonald’s is ufonautákkal van dekorálva.

 1. Város a nyílt tengeren

Neft Daşları vagy „Olaj Kövek” egy ipari város Azerbajdzsánban. Egy fém emelvényen helyezkedik el a nyílt tengeren egy olajmező felett. Nincs állandó lakossága. Nagyjából 2000 ember jön ide élni időszakosan pár hónapra.

 1. Város a sziklában

Setenil de las Bodegas város Spanyolországban világszerte vonzza a turistákat – bizonyára azért, mert egy hatalmas bazalt szikálba épült. Az utcákon sétálva az égbolt helyett sziklák magasodnak az ember feje felett. Olyan érzés, minth le akarnának szakadni, de már évszázadok óta a helyükön vannak.

 1. A város, ahol a holtak többen vannak, mint az élők

Colma város Kaliforniában 17 temetővel rendelkezik. A holtak és az élők száma 1000 az 1-hez. Mindez azért van így, mert egy nap a hatóságook eldöntötték, hogy a közeli San Francisco-ból áthelyezik az összes temetőt, és az összes holttestet újra temették ide. A város mottója: „Jó Colma-ban életben lenni!”

Hirdetés

You may also like