Home Egyéb 7 fotó, amely mögött egy-egy szívet melengető történet bújik meg

7 fotó, amely mögött egy-egy szívet melengető történet bújik meg

by Krisztina

Az internetnek hála a világ minden pontjáról tódulnak elénk a képek, amik érdekesek lehetnek számunkra. A képek néha boldogságot okoznak, megmosolyogtatnak. A képekkel rácsodálkozunk a világ sokszínűségére, de sokszor kapunk olyan fotókat is, amik miatt összefacsarodik a szívünk. De muszáj ilyen dolgokat is látunk, hiszen utána jobban megtanuljuk értékelni azt, amink van. 10 kijózanító és őszinte fotót hoztunk, amikbe egy kicsit belefájdul a szívünk, ha végig nézzük őket…

 

Az Alzheimer-kór pusztítása

Egy Reddit felhasználó osztotta meg ezt a szívbe markoló fotót, amin jól látszik, hogy mit művelt a betegség az édesanyjával. Az első horgolás az asszony betegségének felfedezése idején készült, az utolsó mű között pedig 2 év telt. Az Alzheimer-kór pusztítása jól látható a fotón. A képhez több ezren szóltak hozzá, a betegséggel küzdő nő lánya pedig később üzent is a kommentelőknek: “Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a kedves szavakért és üzenetekért, amelyeket elküldtek nekem. Továbbá szeretnék sok erőt és türelmet kívánni azoknak, akik szintén ilyen helyzetben vannak.”

A jelmeztervező, aki új életet adott a pillangónak

Romy édesanyja rákban halt meg, és halála előtt sokszor mondogatta a következő mondatot: “Minden alkalommal, amikor látsz egy pillangót, tudd, hogy én vagyok, és meglátogattalak.” A lány édesanyja halála után minden pillangót, aki szenvedni látott, hazavitte és megmentette. Sőt! Saját lepkéket is nevelt.Amikor az egyik pillangó sérülten kelt ki bábjából Romy elhatározta, hogy megmenti a lepke szárnyát. A lány egyik barátja küldött egy útmutatót, ami segített Romynak, hogy meggyógyítsa a pillangót. A művelet nem volt egyszerű, de szerencsére sikerrel járt, és a lepke újra tudott repülni új szárnyával.

A kisfiú, akivel senki sem akart ebédelni

Szívmelengető képet az anyuka osztotta meg, aki autista kisfiával él együtt. Bár a fiú kedves és kommunikatív, a többi osztálytársa mégsem akar sosem vele ebédelni. Az édesanyja egy nap levelet kapott, amiben azt írták hogy Travis Rudolph a híres amerikai focisztár együtt fog ebédelni a fiúval másnap. És tényleg így lett. A focisztár elment a fiú iskolájába, együtt ebédeltek, ráadásul a többi játékos is csatlakozott később Travishez. Az anyuka ezt írta a kép alá az ebéd után: “Nem tudom miért döntött úgy Travis, hogy meglepi a fiamat, de nagyon hálásak vagyunk és sosem fogjuk elfelejteni.”

Egy katona a legjobb barátja temetésén

Kyle a katona, és Bodza egy bevetésen találkoztak először. Később sokszor dolgoztak együtt, és igazi jó barátokká váltak. Bodza sokszor mentette meg Kyle életét, mert a kutya profi volt a robbanóanyagok kiszimatolásában. Amikor Kyle hazavitte a leszerelt kutyust, nem sokkal később egy betegséget diagnosztizáltak az állatnál. Az állatot végül el kellett altatni a fájdalmai miatt. “Úgy döntöttem, hogy megszabadítom a fájdalmaitól, hogy könnyű legyen neki. Végig mellette álltam, és úgy láttam, hogy amikor az örök vadászmezőkre távozott, akkor mosolygott.” – mesélte a megrendelült katona, aki a temetésen nem tudta türtőztetni érzelmeit.

A férfi, akinek leégett a háza

Ali, a törökországi nyugdíjas, és családja mindent elveszített egy tűzben, ugyanis a ház amiben éltek leégett. Szerencsére a tűzben nem sérült meg senki, és még a nyugdíjas férfi cicáját is sikerült kimenteni a tűzből. A fotó azóta bejárta az internetet. A képen látható a háttérben a porrá égett ház, a hamu eső, és persze a cicus, akit boldogan ölel magához az öreg férfi. A férfi és családjának háza azóta közösségi összefogásból újra épült, és boldogan élnek ott a cicával.

Az elhunyt kislány fotója

“Photoshop kihívás!” – Ezzel a felhívással tette közzé segélykérő posztját egy apuka a Redditen. “A kislányom hosszú csata után elhunyt a kórházban. Mivel egész életében a kórházban volt sosem tudtunk róla olyan fotót készíteni, amin ne lennének rajta a csövek. Minden amit én és a gyászoló feleségem szeretnénk, hogy legyen egy kép a mi kis Sophiánkról, amin nincsenek rajta a csövek.” A felhívás után özönlöttek a fotók, amikről az ügyes képszerkesztők eltávolították a csöveket a kis Sophie arcáról. “Mi csak egy egyszerű képet volna, ám határtalan támogatást, együttérzést és szeretet kaptunk csomó idegentől. Több kép is érkezett, de festmény és rajzok is Sophie-ról. Köszönjük!”

A könnyező kadét

 

A diplomás katonai kadét nem tudja visszatartani a könnyeit. Hogy miért is? Arról ő maga mesélt. “Ahonnan én jövök, ott az emberek nem álmodoznak arról, hogy pilóták lesznek. Haitin éltem a családommal nagy szegénységben, a szüleim mindent megtettek, hogy legalább jó oktatást kapjak.” A férfi nem beszélt angolul, amikor az USA-ba érkezett. Később belépett a hadseregbe, és a világ egyik legrangosabb katonai akadémiáját végezte el és megvalósult az álma. Nem csoda, hogy nem tudta visszatartani a könnyeit.

A Mikulás és a síró kisfiú

Amikor a 12 éves Jacob elment a Mikuláshoz, nem kért drága játékokat, kütyüket, a kívánsága csak az volt, hogy súlyos beteg apukája meggyógyuljon. A fotót egy járókelő készítette véletlenül, majd utána járt a kisgyereknek, és megtudta, hogy mi történt. A fotó miatt gyűjtés indul Jacob apukájának, aki ezáltal jobb kezelést kaphatott.

Pilóták egyenruhában egy temetésen

Ezt a fotót Gina Rose temetésén készítették. A lány a Parklandben történt lövöldözésben halt meg. A lány édesapja pilóta volt, a kollégák, amikor megtudták, hogy mi történt eljöttek a temetésre, és támogatták jelenlétükkel kollégájukat. A kép azóta a szolidaritás, és az egység valódi példájává vált az interneten. Nem ok nélkül!

Ez a kép egy anyát ábrázol, aki elveszítette csikóját és a csikót, aki elveszítette az anyját.

Ez a kanca elvesztette a csikóját ellés közben. Néhány nappal később, idehoztak egy csikót, amely elvesztette az anyját. A fotót néhány órával a találkozás után készítették.

Bónusz: Egy pár a 40. házassági évfordulóját ünnepli: ugyanazzal a fotóval, mint az esküvőjük napján.

vi

Hirdetés

You may also like