Home Érdekes! 7 éves kisfiú halála előtt szívszorító levelet írt szeretteinek

7 éves kisfiú halála előtt szívszorító levelet írt szeretteinek

by Judith

„…amikor ezt olvassátok, én már a mennyországban leszek.” Ez szerepelt a 7 éves Marshall Clark családjának és barátainak szánt utolsó szívszorító levele elején. 2013 szeptemberében, korai gyermekkorában egy ritka genetikai betegség, a Batten-kór vette el ennek a csodás kisfiúnak az életét.

 

A The Sun szerint a diagnózist követő 18 hónapon belül Marshall elvesztette mindenét. A látását, a kommunikációs képességét, a járást és az önálló étkezést. Habár a fizikai szabadságát elveszítette, de soha nem hagyta el a jókedve.

Nagymamája, Elsie szakképzett ápolóként otthon nevelte unokáját. Marshallt fantasztikus, bátor kisfiúnak írta le. A kontrollálhatatlan rángások és remegések következtében akaratlanul elesett, naponta akár 40-szer is. Annak ellenére, hogy a betegség lassan megfosztotta minden örömtől az életében, Marshall soha nem sírt vagy panaszkodott és soha nem adta fel.

„Amikor már nem tudott járni, megtanult mászni. Amikor már nem volt képes kést és villát használni, lecserélte az evőeszközét 2 villára és egyszerre csak egy falatot evett. Amikor pedig már teljesen ágyhoz volt kötve és se mozogni sem beszélni nem tudott, nem szűnt meg mosolyogni” – nyilatkozta Elsie a Daily Mailnek. „Az elszántsága és derűje az egész betegség alatt teljesen lenyűgözött.”

Október 29-én Marshall szeretteinek szánt utolsó levelében leírta, hogy a mennyországban egyfolytában csúszdázni, szaladgálni fog, és a kedvenc videóit nézi majd, miközben epret és muffint eszik egész álló nap. Ezt írta: „Örüljetek a kedvemért, hogy nem vagyok többé abba a testbe zárva, ami meggátolt abban, hogy élvezzem a gyerekkoromat. Most már szabadon azt tehetek, amit akarok és ami olyan nagyon hiányzott már.”

 

Kérlek oszd meg a családoddal és a barátaiddal.

Hirdetés

You may also like