Home Érdekes! 7 érdekes tény a Harry Potterről, amit lehet, hogy még a rajongók sem tudnak!

7 érdekes tény a Harry Potterről, amit lehet, hogy még a rajongók sem tudnak!

by Judith

A Harry Potter könyvek a mai fiatalok számára már mondhatni kötelező olvasmány és a felnőttek közül is sokaknak nagy kedvence is, hiszen a mai húszas-harmincasok akkor voltak tinédzserek, amikor megjelent az első kötet és nem sokkal utána a filmadaptáció is mozivászonra került.

Minden társaságban fellelhető legalább egy Harry Potter rajongó, akit biztosan érdekelni fog néhány különleges információ a történetről, amit lehet, hogy még ő sem tudott!

 

  1. Harry Potter és Ron Weasley nem járták ki Roxfortot

Miután Voldemort meghalt, kizárólag Hermione tette le az összes vizsgáját a Roxfortban és egyedül ő vehetett részt a diplomaosztó ünnepségen. Harry és Ron nem végezték el az iskolát. Ettől függetlenül mindannyian a Mágiaügyi Minisztériumban helyezkedtek el. Hermione, mint a mágikus törvényhozási osztály alkalmazottja, Harry és Ron pedig mint aurorok.

  1. Hisztis Mirtill valójában jóval idősebb volt

Hisztis Mirtillt megformázó színésznő, Shirley Henderson igazából 40 éves volt, amikor a 14 éves karaktert játszotta a filmben.

  1. Hagridnak nem volt patrónusa

Hagrid, J.K. Rowling elmondása szerint nem lett volna képes megidézni patrónusát, aminek értelmében lénygében védtelen volt a dementorok és lethifldok ellen.

  1. Az oktatás nem önköltséges volt a Roxforton

J.K. Rowling közleményében mondta el, hogy a Roxforton való oktatást a Mágiaügyi Minisztérium finanszírozta, így az a tanulók számára teljesen ingyenes volt. Egy lelkes rajongó utánaszámolt, hogy mennyibe került volna az iskolában az oktatás, ha ezt a diákok maguk fedezték volna. Az írónő erre reagált.

  1. Azok a varázslók, akik a 11 éves kort nem érték el, otthon kellett, tanuljanak

Mivel a 11 éves kor alatti tanulók még nem elég fegyelmezettek ahhoz, hogy kordában tarthassák erejüket, ezért a ’Nemzeti titoktartási törvény’ arra kötelezi őket, hogy otthon, hétköznapi módon tanuljanak. Így elkerülve annak a kockázatát, hogy lebuktassák magukat az átlagos emberek előtt.

  1. Dumbledore legnagyobb álma a saját családjának egyesítése volt

Amikor Dumbledore belenézett Edevis tükrébe, amelybe tekintve mindenki azt láthatta, amire a szíve mélyén igazán vágyott, ő a családját tekintette meg, apját, anyját, nővérét és bátyját.

  1. A hétköznapi emberek Roxfort helyén csak romokat láthattak

A muglik nem voltak képesek a varázsvilághoz kötődő dolgokat meglátni, így a Roxfortot sem. Ha a boszorkány- és varázslóképzőhöz értek, csak romokat láttak.

Hirdetés

You may also like