Home Érdekes! 40 felett csak 3 napot kell (majd) dolgozni?

40 felett csak 3 napot kell (majd) dolgozni?

by Zsani

A negyvenes éveid felett jársz, de teljes munkaidőben dolgozol? Ha igen, ezzel nagyon gyorsan fel kell hagynod egy kutatás szerint!

Mennyivel jobb is lenne mindössze a hét napból csupán három napot kellene dolgozni, és mindezért ugyanannyi juttattást kapni. Nem csupán a dolgozó járna jól, hanem munkáltatója is rendesen profitálhatna.

2016-ban a Melbourne Institute Worker Paper közölte, hogy 40 év feletti. heti 25 munkaórát dolgozók, azok az emberek, akik a legjobban, legeredményesebben teljesítenek állásukban.

Mindezt a megnevezett intézet kutatásai igazolják.

A kutatók kognitív tesztek alapján elemezték a vizsgálatokban részt vevő 3500 nő és 3000 férfi munkavégzését. A vizsgálatoknál figyelembe vették az alábbi tényezőket: az életminőséget, a gazdasági és családi helyzetet egyaránt.

A kutatás alkalmával, a 25 órás munkavégzés esetén a vizsgálatok résztvevőinek kognitív teljesítménye növekedett. Azonban ha ennél többet dolgoztak az alanyok, eredményességük és teljesítőképességek jelentősen megcsappant, mert a stressz és a fáradtság urrá lett rajtuk.

Az alábbi sorokat a tanulmányban olvashatjuk: “A munka olyan, mint egy kétélű kard,  ösztönözheti az agyat, míg a hosszú munkanapok és komplex  feladatok fáradtságot és stresszt okozhatnak, ami károsíthatja a kognitív funkciókat”

Talán ez lehetne a legjobb megoldás a 40 év felettiek munkavégzésével kapcsolatban, hiszen  mindkét fél számára eredményességet hozhatna.

Hirdetés

You may also like