Home Érdekes! 35 gyerek maradt árván a magyarországi horror balesetben, amelyben 9 ember halt meg

35 gyerek maradt árván a magyarországi horror balesetben, amelyben 9 ember halt meg

by Krisztina

A sofőr gondatlansága miatt 9 ember halt meg a ceglédberceli balesetben, 35 gyerek árván maradt.

Tragikus baleset történt Magyarországon, Ceglédbercel mellett, amit egy gondatlan kisbusz sofőrje okozott, miközben mobiltelefonjával saját magát és az utat filmezte.

A kisbusz utasai – 6 férfi és 2 nő, valamint a sofőr – épp Szlovéniából tartottak hazafele Magyarországon át. Az áldozatok egy komlóültetvényen dolgoztak, családjaikhoz utaztak haza, ám az utazás Magyarországon végzetes volt számukra.

Fotó: police.hu

A 38 éves sofőr az M4-es főúton nagy sebességgel előzésbe kezdett, és frontálisan ütközött egy szemből jövő kamionnal. A balesetben kilencen hunytak el, beleértve a kisbusz sofőrjét, az áldozatok után 35 gyerek maradt árván. A szemből jövő kamion sofőrje túlélte a balesetet, de komoly sérüléseket szenvedett.

Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán, és több más romániai portálon is közzétette azt a felvételt, amit a sofőr vezetés közben, a baleset előtt készített, amin az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy szembejön vele a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

Fotó: police.hu

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

Fotó: police.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli baleset körülményeit – közölte a főkapitányság szerdán az MTI érdeklődésére.

Hirdetés

You may also like