Home Divat 15 régi divat, aminek soha nem szabadna visszatérnie!

15 régi divat, aminek soha nem szabadna visszatérnie!

by Judith

A divat nagyon kiszámíthatatlan és igazán őrült is tud lenni. Szoktuk hallani, hogy a divat ismétli önmagát és időről időre visszatérnek az egyes trendek, amik évtizedekkel ezelőtt lecsengtek. Ebben a cikkben olyan, régi divat szerint menő (??!) ruhadarabokat, kiegészítőket és frizurákat láthattok, ami nagyon mélyen bízunk benne, hogy fog ismét felbukkanni a jövőben!

A cikk végén meglepetés videóval is készültünk, amit nem szabad kihagyni!

 

15. “Sebességkorlátozó” szoknya az 1910-es évekből

A múlt század elején a szoknyák keskenyé váltak, azonban az elasztikus szöveteket még nem találták fel. A ruhadarabok ezért gyaloglás során sokszor elhasadtak. Ennek elkerülése érdekében a hölgyek különleges gyűrűket helyeztek szoknyákra, amik megakadályozták őket, hogy nagy lépéseket tegyenek. Emiatt viszont a járásuk elég esetlenné vált.

14. Hegyes melltartó, 1940-1950

Mókás, de szexi trend volt. Ez messze nem egy anatómiailag formájú melltartó, de tagadhatatlan, hogy még egy unalmas ruhát képes volt erotikussá varázsolni.

13. Méhkas hajviselet 1960-as évek

Tudjuk, hogy egy jól beállított frizura csodákat tehet a külső megjelenésünkkel, de ha a fodrásznál a tükörbe nézve egy nagy méhkas-szerű képződményt látnánk a fejünkön, biztos röhögő görcsöt kapnánk. Inkább vicces, mint elegáns.

12. Pszichedelikus minták, 1960-1970

Ez a trend San Franciscóban kezdődött, a hippi kultúra Mekkájában. Mind a férfiak, mind a nők elképesztő mintázatú ruhákban jártak.

11. Férfidivat, 1970-es évek

Az 1970-es évek őrült férfidivatja egy külön cikket érdemelne. Ők tényleg viselték ezeket a ruhákat? Néhányan valóban. Azonban még ma sem követi mindenki vakon a divatirányzatokat.

10. Mullet frizura, 1970-1980

A tréfás frizura a 19. századból való. Az amerikai halászok viselték így a hajukat, hogy a nyakuk fedve legyen, és ne fázzon. Aztán eljött 1970 és a divatirányzat váratlanul visszatért. Még a nők  is hordták ezt a frizurát.

9. Válltömés, 1980-as évek

A széles vállak hatását válltömés segítségével érték el. Napjainkban ezek már nagyon furán mutatnak, mégis néhány híresség választás rá esik – ilyen például Lady Gaga.

Versace. 1986

Your Largest ’80s Source (@neontalk) által megosztott bejegyzés,

8. Aerobik edzőruha, 1980-as évek

A lábmelegítő zoknik és a sportos fehérnemű kombinációja ma már nevetségesnek tűnik, de az 1980-as évek női fitness gurui mind ezt viselték! Sőt, még néhány férfi is viselte. Ne felejtsd el Batmant és Supermant!

7. Őrült tupírozott frizura, 1980-as évek

Először  egy kis tartós hullám, tupír, aztán egy tonna hajlakk és kész is a mesés hajköltemény!

6. Fényes arcpír, 1980-as évek

A világos arcpirosítók időről időre visszatérnek a trendbe. De még így sem tud minden nő úgy kilépni a házból, mint Demi Moore az 1980-as években!

5. Hasi-tasi, 1990-es évek

Nagyon praktikus kiegészítője volt az utcai árusoknak például, akiknek mindig kéznél kellett tartaniuk a pénzüket. Habár amennyire praktikus, annyira divat ellen való is!

4. Őrült magas platformcipők, 1990-es évek

Az 1990-es években egy új trendhullám jelent meg a divatlapok oldalain, ami az utcákra is átívelt. A platform cipők olyan magasak voltak, hogy akár sérüléseket is okoztak! És nem csak a nők viselték ezeket a cipőket!

3. Alacsony derekú nadrág, 2000-es évek

A nők és a férfiak mai napig viselnek alacsony derekú farmert, de legalább az intim zónájukat eltakarják, és nem teszik közszemlére fehérneműjüket.

#lowrisejeans #2000s #2000trends #era2000 #era00s #00s

ERA 2000s (@era.00s) által megosztott bejegyzés,

2. Műbarnaság, 2000-es évek

A 2000-es évek minden idők egyik legkülönösebb szépség trendjét hozták: a mű barnaságot. Ha megnézünk néhány, akkor készült fotót, mi is fogjuk a fejünket.

1. Hárem nadrág, 2010-es évek

Csakúgy, mint a sebességkorlátozó szoknyában, a hárem nadrágban is  valódi kihívás volna elszaladni. De egy igazi hölgyeknek nem is kellene, ugye?

 

Hirdetés

You may also like