Home Érdekes! 11 euróért vett gyűrűt a 80-as években. 30 év múlva ledöbbent, amikor kiderült a titka

11 euróért vett gyűrűt a 80-as években. 30 év múlva ledöbbent, amikor kiderült a titka

by Judith

Mindannyiunknak vannak hamis ékszereink, amik nem kerültek sokba, de imádjuk őket, mert tökéletes kiegészítői a ruházatunknak. Egy angol hölgy gyűrűjének története kissé más színben fogja feltüntetni ezt a helyzetet.

 

A gyűrű a Sotheby’s weboldalán tűnt fel a történetével együtt. A tulajdonosa nagyjából 30 évig hordta. Az ékszer egy egyszerű, szép fehér kő volt egy gyűrűn rögzítve.

A hölgy a 80-as években vette egy bolhapiacon, akkori áron 11 euróért. Az eladó a Sotheby’s-nél azt mondta, hogy senki nem sejtette az ékszer valódi értékét. A kő első látásra elég fényes volt, de egyértelműnek tartották, hogy hamis kő, legalábbis biztosan nem gyémánt.

A tulajdonos végül úgy döntött, hogy 30 évvel a megvétele után bevizsgáltatja az ékszert. Hatalmas meglepetésére kiderült, hogy egy valódi, 26 karátos gyémántról van szó! A 19. századból való, abból az időből, amikor a gyémántnak a mérete volt a fontos, nem a fényessége, ez is magyarázat arra, hogy miért nem számítottak rá, hogy igazi gyémánt.

Az eladás a londoni Sotheby’s aukciós házra lett bízva. A gyűrűt az Amerikai Drágakő Intézet hitelesítette. Az aukciós ház 290.000 és 400.000 közé becsülte, de a gyűrű végül 755.685 eurós áron kelt el!

 

Képzelheted a hölgy reakcióját, akit ez az egész teljesen váratlanul ért! Micsoda hatalmas szerencse!

Hirdetés

You may also like