Home Érdekes! 11 dolog, amire a tested képes, de te erről semmit nem tudsz!

11 dolog, amire a tested képes, de te erről semmit nem tudsz!

by Zsani

Az emberi test felépítése elképesztő. Képes az öngyógyításra, anélkül, hogy külső segítséget igénybe venne, de például a szerelem hatására a pupillák kitágulnak, vagy ott van a gyomorégés, ami gyógyszerek nélkül is helyrejön. Akkor lássuk, hogy mire is vagyunk képesek!

1. Nagy hidegben rosszabbul látunk, ami azért van, hogy nagyobb legyen a túlélési esélyünk. Amikor a testünk kezd kihűlni, és beáll a hipotermia, akkor a szem vérerei összeszűkülnek, hogy kevesebb hőt veszítsen a szervezet, ami miatt egy ideig szinte megvakulunk.

2. A bal fülünk jobban érzékeli a hangerősséget, viszont amit a jobb fülünkbe mondanak, arra jobban odafigyelünk.

3. Ha gyomorégésben szenvedsz, és magas a gyomorsavad aludj a bal feleden egész éjszaka, reggelre megszűnnek a problémáid. A magyarázat a nyelőcső és a gyomor kapcsolódásában rejlik. Ha a jobb oldaladon alszol a gyomor magasabb pozícióban lesz, mint a nyelőcső és a gyomorsav megemelkedik a nyak részéig, ám ha a bal oldaladon fekszel, pont fordítva éred el a hatást.

4. Megszabadulhatunk a bőrünktől, akárcsak egy kígyó. A kereskedelemben kapható olyan bőrfiatalító készítmény, amely a felső bőrréteget lehámlasztja, elősegíti az új és fiatal réteg képződését, így akár több évet is letagadhatunk a korunkból.

5. Ha életveszélyes helyzetbe kerülünk, szervezetünk adrenalint termel, ami felgyorsítja a szívdobogást, aktiválja az idegrendszert, szaporábbá válik a légzésünk, a pupillák kitágulnak, az izmok megfeszülnek, így minden készen áll a menekülésre.

6. A testünk jelzi, ha az időjárás változik, például, ha elromlik az idő, akkor az ízületeink fájni kezdenek. Ha hirtelen változékony idő áll be, akkor fejfájás, migrén ütheti fel a fejét.

7. A szerelem hatására a pupillák kitágulnak, hiszen a vegetatív idegrendszerre hat ez a mindent elsöprő érzés.

8. Ha félünk az injekciótól, mert az agyunk már előrevetíti a fájdalomérzetet, köhögjünk egyet, és könnyebben fog menni. A köhögéssel egyszerűen eltereljük agyunk figyelmét a vékony tűtől, amely felénk közelít.

9. Ha be van dugulva az orrunk, a nyelvünket nyomjuk neki a szájpadlásunknak, majd az ujjunkkal is enyhén nyomjuk meg a szemöldökök közti részt. 20 másodperc múlva máris könnyebben fogunk levegőhöz jutni.

10. Ha megijedünk, és hevesen verni kezd a szívünk, kapjuk be, majd fújjuk meg a hüvelyujjunkat, így a szívverés alábbhagy.

11. Az illatok képesek visszahozni az emlékeket. Ennek az a magyarázata, hogy a illatokat, szagokat, érzelmeket és a memóriát egyazon agyterület érzékeli, kezeli.

Forrás 

Hirdetés

You may also like