Home Érdekes! A TV2 fiatal sztárjában két daganatot is találtak

A TV2 fiatal sztárjában két daganatot is találtak

by Krisztina

“Érezhetően súlyosbodott az állapotom”

 

Sydney van den Bosch 9 éven át halogatta a műtétet, orvosa szerint az utolsó pillanatban kezelték a problémát. A méhnyakán voltak elváltozások.

„A családom sajnos genetikailag hajlamos a daganatos megbetegedésekre. Még nyáron olvastam el egy könyvet ezzel kapcsolatban, és ráeszméltem arra, hogy azokat a tüneteket, amiket papírra vetettek, magamon is észlelem. Eldöntöttem, hogy bár kilenc évig halogattam az akkor még kevésbé sürgető műtétet, tovább nem fogom, mert érezhetően súlyosbodott az állapotom. A dokim mondta, hogy december 31-én, szilveszterkor megműtene, mert az operáció már egy percet sem várhat. Így is történt, aznap kora reggel besétáltam a kórházba. Én voltam a doktor egyetlen páciense aznap, hiszen ő szabadságon volt már, de a rendkívüli helyzetre való tekintettel elvállalta a beavatkozást. Nagy szerencse, hogy idejében megműtött, hiszen bár az ultrahangon csak egy daganatot látott a méhnyakon, műtét közben kiderült, hogy kettő is volt” – mondta el Ripostnak.

 

Fotó: TV2

„Jól vagyok, szerencsére nincsenek fájdalmaim. Azért arra felkészültem, hogy ha a hegek gyógyulni kezdnek, az biztosan kellemetlen érzés lesz. Sokat kell pihennem, nem emelhetek és nem stresszelhetek. A szövettani eredményre még várunk, három-négy hét múlva lesz kész, akkor okosabbak leszünk, de az orvosom megnyugtatott, hogy nem kell aggódnom. Körülbelül egyórás volt a beavatkozás, lehet, már sokkal komplikáltabb műtét várt volna rám. Huszonöt éves vagyok, ilyenkor a sejtosztódás sokkal gyorsabb, mint egy idősebb hölgynél. Nálam rövid idő is jelentős változást hozhat, de időben kaptuk el, mondta a doki, hogy örüljek, mert van egy új születésnapom” – magyarázta Sydney.

Hirdetés

You may also like