Home Csináld magad Szódabikarbóna, mint természetes tisztítószer

Szódabikarbóna, mint természetes tisztítószer

by Brigitta

Egy doboz szódabikarbóna a leghasznosabb dolog a takarító szettedben.

A szódabikarbóna hatékonyabb, mint a reklámokból jól ismert, kereskedelemben előállított tisztítószerek, nem vegyi anyagokból készül és ráadásul olcsó is! Olvasd el cikkünk, hogy megtudd, hogyan hasznosíthatod a szódabikarbónát takarítás közben:

1. Használd a szódabikarbónát súrolószerként: ez egy klasszikus felhasználási javaslat. Szórd meg a mosdót és a kádat szódabikarbónával. Nedvesíts meg egy törlőkendőt és kezd el dörzsölni a piszkos felületeket. Ez egy kis időbe fog telni, de a szappan maradékok és egyéb szennyeződések karcolás nélkül eltűnnek majd! Végül öblítsd le az egészet alaposan.

2. Tartsd tisztán a lefolyót vegyszerek nélkül! Fele-fele arányban keverj össze egy csészényi szódabikarbónát és ecetet (nagyobb edényben, mert habzik!). Öntsd a lefolyóba, hagyd állni pár percig, majd öblítsd le forró vízzel. Ez számos lefolyó problémát előzhet meg, ha rendszeresen elvégzed ezt a folyamatot.

3. „Zsírtalaníts” a konyhában: a szódabikarbóna zsíroldó hatással is bír. Szórj egy kis szódabikarbónát a sütőre és dörzsöld meg egy enyhén nedves törlőkendővel. A szódabikarbóna felszívja a zsírt – így végül csak öblítened kell majd.

4. Polírozz szódabikarbónával! Az ezüst, rozsdamentes acél és króm kiegészítőket egy nedves törlőkendővel vagy szivaccsal és egy kis szódabikarbónával dörzsöld meg, hogy visszakapják eredeti fényüket!

5. Tegyél a mosógépbe egy fél csésze szódabikarbónát, hogy eltűnjenek a foltok és a kellemetlen szagok is. Ha túl erős a folt, közvetlenül rá tegyél egy kis szódabikarbónát és ecetet, majd úgy mosd ki.

6. A szódabikarbóna elnyeli kellemetlen szagokat: tegyél a hűtőbe vagy a WC-be egy kis tállal, szórj a szemetesre vagy macska alomra egy csipetnyit, hogy eltűnjenek a lakásból a kellemetlen szagok.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .