Home Tuti receptek Rakott daragaluska: valódi ínyencség, amit még biztosan nem ettél! Nálunk ez a családi kedvenc!

Rakott daragaluska: valódi ínyencség, amit még biztosan nem ettél! Nálunk ez a családi kedvenc!

by Zsani

A daragaluskát általában levesekbe szoktunk tenni, de a rakott daragaluska is éppen olyan finom fogás! Íme az ínyenc recept!

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • annyi búzadara, amennyit a tojás felvesz
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg vaj
  • kurkuma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A tojásból és búzadarából készítsük el a daragaluskát, majd ízesítsük sóval, borssal, reszelt kurkumával.

Formázzunk a masszából közepes nagyságú gombócokat, majd sós vízben főzzük ki.

Kenjünk ki egy hőálló tálat vajjal.

Rakjuk rétegekbe a petrezselymet, párolt borsót, sárgarépát, fehérrépát, ameddig a hozzávalók el nem fogynak.

A rétegeket szórjuk meg sajttal.

A tetejére rakjunk egy sor galuskát, majd öntsük rá a tejfölt és végül szórjuk meg sajttal.

Hirtelen süssük meg sütőben, és melegen tálaljuk.

Hirdetés

You may also like