A daragaluskát általában levesekbe szoktunk tenni, de a rakott daragaluska is éppen olyan finom fogás! Íme az ínyenc recept!
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- annyi búzadara, amennyit a tojás felvesz
- 25 dkg zöldborsó
- 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 3 dkg vaj
- kurkuma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tojásból és búzadarából készítsük el a daragaluskát, majd ízesítsük sóval, borssal, reszelt kurkumával.
Formázzunk a masszából közepes nagyságú gombócokat, majd sós vízben főzzük ki.
Kenjünk ki egy hőálló tálat vajjal.
Rakjuk rétegekbe a petrezselymet, párolt borsót, sárgarépát, fehérrépát, ameddig a hozzávalók el nem fogynak.
A rétegeket szórjuk meg sajttal.
A tetejére rakjunk egy sor galuskát, majd öntsük rá a tejfölt és végül szórjuk meg sajttal.
Hirtelen süssük meg sütőben, és melegen tálaljuk.