Home Egészség & életmódEgészség Rákot okozó adalékanyagok élelmiszerekben

Rákot okozó adalékanyagok élelmiszerekben

by Brigitta

Sokan és sokat foglalkoznak ezzel a témával. Hiszen a daganatos megbetegedések előfordulása minden családot érint sajnos.

Hiába kívánatos és szép egy fagylalt, ha olyan emulgálószereket és vegyszereket tartalmaz amik rákot okoznak. Az élelmiszerek eltarthatóságának idejét különböző kémiai eljárásokkal fokozzák, de be kell lássuk ezzel az emberek egészségét kockáztatják.

Emilie Viennois a Biomedical Sciences Georgia State University vezető kutatója megállapította, hogy az emulgálószerek megválltoztatják a baktériumokat oly módon, hogy azok gyulladást okoznak a bélrendszerben. Emellett rámutat, hogy a vastag- és végbélrák a negyedik vezető ok a daganatos betegségekhez kapcsolódó haláleseteknél.

Sajnos minden feldolgozott élelmiszerben található emulgálószer, csak úgy mint a csokoládéban, fagylaltban, bolti kenyérben és margarinban, hogy csak néhányat említsek.

A legtöbbet azzal tehetjük ha a felnövő generációt, a gyerekeinket tudatosan neveljük táplálkozás téren is és igyekszünk magunk elkészíteni az ételeinket, mondta Emilie.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .