Az angolok egyik kedvenc egytálétele leginkább a rakott ételeinkhez hasonlítható azzal a különbséggel, hogy ők rizs helyett burgonyapürével sütik össze a húsos-zöldséges ragut.

Ebben a receptben a plusz csavart az édesburgonya és a fűszerezés jelenti.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 30 dkg édesburgonya
  • 20 dkg darált pulykacomb
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 1 tojássárgája
  • bors
  • fahéj
  • őrölt chili
  • szerecsendió

Elkészítés

1. A burgonyapüréhez megpucoljuk és felkockázzuk az édesburgonyát, majd egy edény forró, sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, burgonyanyomó segítségével pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverünk 3 evőkanál kókuszolajat és egy tojássárgáját, ettől lesz igazán finom krémes a püré.

2. A raguhoz egy evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Néhány perccel később hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott sárgarépát és a zöldborsót. Amint elkezdtek megpuhulni a zöldségek is, felöntjük az egészet a passzírozott paradicsommal, sóval, borssal és egy leheletnyi őrölt chilivel fűszerezzük. A ragu kb. 15 perc főzést igényel.

3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

4. Egy tepsit vagy jénait vékonyan kiolajozunk, beleöntjük az elkészült húsos-zöldséges ragut, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején az édesburgonya pürét. A tetejét megszórjuk egy kevés fahéjjal a még pikánsabb ízhatás kedvéért. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

 

loading...