Home Egészség & életmód Nyomd ezt a pontot 1 percig és figyeld mi történik! Csodálatos!

Nyomd ezt a pontot 1 percig és figyeld mi történik! Csodálatos!

by Brigitta

Az akupresszúra gyorsan és kíméletesen szünteti meg a fájdalmat. Az elv hasonló, mint akupunktúra esetében, ám a kezelés itt nem tűkkel történik, ujjaddal kell megnyomni az akupresszúrás pontokat.

Migrén és fejfájás

Fordítsd félig felfelé a bal tenyeredet, majd a hüvelykujj és a mutatóujj közötti területet nyomd a másik kezed hüvelykujjával, a tenyered másik oldaláról pedig ugyanott a mutatóujjaddal. 1-3 percig erősen tartsd nyomva. Ezután finoman masszírozd át a kézfejed, tenyered, fejfájásod hamar enyhülni fog.

Nyaki feszültség, fájdalom

Az összes ujjad középső részét masszírozd fentről a tenyér felé haladva.

Gyomorrontás

Sose gondolnál rá, hogy így kezeld a gyomorrontást. Most figyelj! Dörzsöld jól össze a tenyered, melegítsd fel a hüvelyujjadat és a jobb tenyered közepét tartsd nyomva 1-2 percen keresztül. Ugye, máris jobb?

Fáradtság

Masszírozd jól át mind a két kezedet, majd a középső ujjad oldalán a köröm vonalában tartsd nyomva.

Menstruációs görcsök, hasi fájdalom

Masszírozd meg mind a két tenyered, egyenként az ujjaidat is, hogy felmelegedjenek, majd közvetlen a mutatóujj köröm alatti és oldalsó részét tartsd nyomva 1-3 percig

Ezekre figyelj:

  • Lehetőleg ne száraz kézzel végezd a gyakorlatokat. Jó ha hidratáló krémet használsz , de fokozhatod a hatást vérpezsdítős krémmel is. (pl. vietnami balzsam)
  • Az akupresszúrás pontokat tartsd nyomva 1-5 percig és ha szükséges, akár ötször is megismételheted kis szünetekkel.
  • Terhesség esetén kerüld az erős nyomásokat!
Hirdetés

You may also like