Home Érdekes! Most már biztos! Ekkor köszönt be az igazi kánikula, a rekkenő hőség és az igazi strandidő!

Most már biztos! Ekkor köszönt be az igazi kánikula, a rekkenő hőség és az igazi strandidő!

by Krisztina

2018-ban az eddigi időjárás -valljuk be- nem igazán volt megszokott, áprilisban igazi nyár volt, a tél egyszer enyhébb volt, máskor dermesztő hideg, de vajon milyen lesz a nyár? Mikor ér már ide az igazi strand idő, a kánikula?

Bár a meteorológiában elég nehéz ezt pontosan megjósolni, de a szakemberek az eddig ismert adatok alapján megpróbálták nagyjából behatárolni ennek a pontos idejét.

A rekkenő hőség, ami már úgy néz ki tartósan is megmarad, idén, 2018-ban május végén és június elején éri el éghajlatunkat, innentől kezdve ajánlott a nyaralásokat tervezgetni, esetleg a medencéket felállítani.

A balatoni nyár is ekkor veszi majd kezdetét, ami már az igazi strandidőt fogja jelenteni.

A meteorológusok szerint a június lesz a nyári hónapok között az, amikor egyforma, állandó, tartósan jó időre számíthatunk, a folytatás: a július és az augusztus viszont már izgalmasabb lesz ennél. Élénkebb szelek, hirtelen megjelenő záporok, zivatarok, felhőszakadások lesznek majd.

Augusztus közepére azonban stabilizálódik majd ez az “érdekes” időjárás és ismét visszatér majd a nyugodt kánikula, ami egész szeptember közepéig kitart majd. Az eddig ismert adatok legalább is ezt mutatják.

A szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy mindezek csak nagyon megjósolt adatok, a meteorológiában pontosat az adott dátumhoz közeledve csak 8-10, de inkább 4-5 nappal tudnak biztosat mondani.

Minden esetre mindenkinek kellemes nyarat kívánunk és irány tervezni a nyaralást!

Hirdetés

You may also like