Home Egészség & életmód Mit árul el rólunk a vércsoportunk? Számomra megdöbbentő volt a válasz!

Mit árul el rólunk a vércsoportunk? Számomra megdöbbentő volt a válasz!

by Judith

Japánban létezik egy tudomány, amit Ketsuekigata hívnak. A személy vércsoportja és karaktere, vérmérséklete, erősségei és szociális érzékenysége közötti kapcsolattal foglalkozik.

Ez a tudomány annyira népszerűvé vált, hogy a japánok alkottak egy rajzfilmet Ketsuekigata-kun! címmel, amelynek a szereplői a vércsoportjaikat ábrázoló maszkot viselnek és a vérmérsékletüknek megfelelően viselkednek.

 

A vércsoportodra az állásinterjún vagy az első randin is rákérdeznek. Speciális cégek számos ételt, italt, sőt még rágógumit is fejlesztenek az emberek vércsoportjához illeszkedően.

Az egész még 1972-re nyúlik vissza, amikor egy pszichológus professzor, Furukava Takeshi rájött, hogy a vércsoport képes befolyásolni a tanulói jellemvonásait. Arra a következtetésre jutott, hogy az A vércsoportúak a legokosabbak, a B vércsoportba tartozók pedig a legmakacsabbak és legkitartóbbak. De ne kerülgessük tovább a forró kását. Nézzük, hogy a vércsoportunk mit árul el rólunk+

0 Vércsoport – a vadász

Társaságkedvelő és szenvedélyes típusok. Ők a született vezetők. Könnyedén motiválnak másokat és nagyon magabiztosak. Ezzel egyidejűleg nagylelkűek, barátságosak és szívesen segítenek másokon.

Szeretnek nyerni, ezért a spotok és az üzleti élet az ő asztaluk. Kizárt, hogy unatkozzanak vagy megmérettetések híján legyenek. Az ilyen emberek hajlamosak énközpontúak és makacsak lenni. Utálják belátni ha hibáznak. Néha jellemző erre a vércsoporta a nemtörődömség, féltékenység, önzőség és hangulatingadozás.

A Vércsoport – a gazda

Ezek az emberek komolyak, megfontoltak és higgadtak. Nem szeretnek drámázni, ezért könnyen ki lehet jönni velük. Erős, megbízható, kitartó típusok, de hajlamosak szégyellős perfekcionisták lenni. Szintén hajlamosak hazudni, de ettől függetlenül hűségesek a barátaikhoz és kollégáikhoz.

Könnyen megtartják mások titkait, de nehezen megy nekik, hogy kimutassák az érzéseiket mások felé. Gyakran el is nyomják az érzéseiket, hogy erősebbnek tűnjenek. Gyakran izgulnak és érzékenye, de erős emberekkel veszik körbe magukat.

Sajnos ezek az emberek gyakran alkoholistává válnak, ugyanakkor tehetségesek és kreatívak. Ha sikert érnek el, könnyen válnak beképzeltté és makaccsá.

B Vércsoport – a nomád

Nagyon érdeklődő és beszédes típusok. Természetszerűen mások érdeklődését is olyan komolyan veszik, mint a sajátjukat. Könnyen izgalomba jönnek, de gyorsan alább is tud hagyni a lelkesedésük. Nehezen állítanak fel fontossági sorrendet. Olyannyira képesek elmerülni valamiben, hogy olyankor a világ is megszűnik létezni számukra. Erősek és függetlenek.

Van, hogy akkor is boldognak, energikusnak és lelkesnek tűnnek, ha valójában teljesen máshogy érzik magukat. Nem akarnak hazudni, egyszerűen csak nem szeretik másokra zúdítani a problémáikat. Igazából jobban figyelnek másokra, mint önmagukra. Szenvedélyesek. Minden sorsszerű dolog és minden részlet sokat jelent nekik.

Lelkesedés és függetlenség az erősségük. Tudnak ám érzékenyek és kiszámíthatatlanok lenni, emellett hajlamosak felszíneségre, megbízhatatlanságra, önzésre és türelmetlenségre.

AB Vércsoport- a misztérium

Kiszámíthatatlan emberek, akik nem viselik könnyen az unalmat és az egyhangúságot. Mindent teljes szívvel és lélekkel élnek meg. Megklönböztető jelük, hogy képesek vagyonokat felhalmozni. Olyan lehetőségeket látnak meg,amelyek másoknak eszükbe sem jutnának.

Gyakran szenvednek kettős személyiségtől. Képesek máshogyan viselkedni különböző emberekkel, lényegesebb indok nélkül. Nem mindig tisztességesek.Gyakran szentimentálisak és szeretnek elvont dolgokon gondolkodni évekig is akár. Sok barátjuk van, de szükségük van némi időre, amikor csak maguk lehetnek.

Nem szeretik megosztani a felelősséget, inkább vállalják egyedül. Hatékony munkaerők és zsarnokoskodó főnökök válnak belőlük. Azonban általában előzékeny, figyelmes és komoly emberek. Hajlamosak hirtelen haragúak, bosszúsak és ítélkezőek lenni.

Hirdetés

You may also like