Home Csináld magad Mentsd el alma szezonra: így tárold az almát rövid és hosszú távon, hogy mindig friss maradjon!

Mentsd el alma szezonra: így tárold az almát rövid és hosszú távon, hogy mindig friss maradjon!

by Zsani

Mindannyian szeretjük az ízletes almákat, legyen az zöld vagy piros. Adunk egy pár tippet, hogyan tarthatod el az almákat, hogy azok ne rohadjanak meg idő előtt.

Íme néhány dolog amire érdemes figyelned:

Ne vásárolj sérült almákat:

Nem szabad sérült almákat vásárolni, mert azok hamarabb rohadnak. A sérült gyümölcs etilén gázt küld a környezetbe, amely hatására bármely, a környezetében lévő gyümölcsöt megrohaszt.

Az etilén gáz olyan, mint egy hormon a gyümölcsök számára, amely az érési folyamathoz járul hozzá.

Tárolja hűtőszekrényben:

Az egészséges alma eltartásához elengedhetetlen a hűvös. A hűtőben tartásuk jelentősen meghosszíbbítja az élettartamukat, és az édes és ropogós textúráját. Akár 1-2 hónapig eltartható így.

Tekerje vizes papírtörlőbe:

Vegyen egy pepírtörlőt és engedjen rá vizet, majd csavarja ki. Nem szabad, hogy csöpögjön belőle a víz, győződjön meg róla, hogy csak enyhén nedves. Tekerje be a törlővel az almákat, és tegye a hűtőbe. Mivel hűti a vizes papírtörlő, fenntartható az alma édessége és lédússága.

 

TIPP: Tartsa az almát a hűtőben, de szeparálja el a többi zöldségtől és gyümölcstől.

 

Hosszútávú frissesség megőrzés:

 

Hűvös, nedves helyen, sötétben:

Az előnyös tárolási hőmérséklet 30-40 fok között mozog. Tehát ha rendelkezik fészerrel, vagy pincével, akkor jobb ott tárolni. Ha nincs, akkor pedig a hűtőszekrényben tárolja.

Késői érésű almák:

A késői érésű almákat jobb hosszútávú körülmények között tárolni. Ezek az almák vannak a fákon, az őszi és kora téli szezonban, mert tudják kezelni a hideget.

Csomagolja egyedileg:

Használhatja erre a célra az újságpapírokat és a száraz papírtörlőket. Ez a csomagolás megakadályozza a gyümölcsök rohadását. Győződjön meg róla, hogy nem csomagolta-e túl szorosra, mert fontos hagyni egy kicsit levegőzni az almákat.

Tartsa távol tőle a burgonyát és a hagymát:

Mivel az alma, a hagyma és a burgonya is sok etilén gázt gyárt, tartsa távol őket egymástól.

Hirdetés

You may also like