Home Csináld magad Majdnem kidobtam a régi serpenyőm, de szerencsére megtudtam egy jó trükköt. A régi ma ismét új!

Majdnem kidobtam a régi serpenyőm, de szerencsére megtudtam egy jó trükköt. A régi ma ismét új!

by Krisztina

Zseniális ez az ötlet, amivel nem csak pénzt spórolhatunk meg, de a kedvelt régi serpenyőtől sem kell megválnunk azért, mert már “használhatatlanná” vált.

A rozsdamentes edények tisztítása még a gyakorló háziasszonyok számára is komoly fejtörést okoz. A lerakódott olaj és zsír eltüntetéséhez sajnos többre van szükség egy alapos mosogatásnál, hogy az edények valóban ragyogóak legyenek.

Van azonban egy jó hírünk: az órákig tartó súrolásnál létezik néhány jóval egyszerűbb és hatékonyabb megoldás: az ecet. Ez a filléres csodaszer még az olyan rendkívül zsíros felületeket is letisztítja, mint amilyen a kifőzdékben használt sütőedény belseje.

Az ipari méretekben is eredményes csodaszerrel saját konyhai eszközeidet is csillogóvá varázsolhatod.

A rozsdamentes edényekre égett zsírtól és ételmaradéktól pillanatok alatt megszabadulhatsz.

Íme a módszer!

Keverj össze egy csomag szódabikarbónát körülbelül 2 liter meleg vízben és tedd bele a serpenyőd.

Hagyd ázni körülbelül 15-20 percig, majd mosd meg mosogatószerrel.

 

Hirdetés

You may also like