Home Tuti receptek Madártejszelet, ahogyan még nem kóstoltad: ennél vaníliásabb és habosabb süti nincs!

Madártejszelet, ahogyan még nem kóstoltad: ennél vaníliásabb és habosabb süti nincs!

by Zsani

Szereted a habos-babos könnyed, de ízletes süteményeket? Íme egy madártej szelet recept, amely garantáltan bekerül a repertoárodba!

Hozzávalók:

  • 8 tojás fehérje
  • 8 kanál cukor
  • 8 kanál liszt
  • 1  csomag sütőpor

A krémhez:

  • 1 kocka margarin,
  • 15 dkg porcukor
  • 8 tojás sárgája
  • 5 kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 habtejszín

Elkészítés:

  • Verjük fel félig a tojás fehérjét, majd adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a keverést, ameddig kemény állagú habot nem kapunk.
  • Keverjük bele a sütőport és a lisztet, majd töltsük bele egy 31 x 21 cm-s tepsibe.
  • A krémhez a margarint keverjük ki a porcukorral, majd a többi hozzávalóból főzzünk sűrű krémet.
  • Hagyjuk kihűlni a krémet, majd adjuk hozzá az előzőleg porcukorral kikevert margarinhoz.
  • Az elkészült lap tetejére kenjük rá a krémet.
  • A habtejszínt verjük fel, és adjunk hozzá habfixálót.
  • Vonjuk be vele a sütemény tetejét, és végül szórjuk meg kakaóporral.

Viktória Ivanics receptje alapján.

Hirdetés

You may also like