Szereted a habos-babos könnyed, de ízletes süteményeket? Íme egy madártej szelet recept, amely garantáltan bekerül a repertoárodba!
Hozzávalók:
- 8 tojás fehérje
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 kocka margarin,
- 15 dkg porcukor
- 8 tojás sárgája
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 1 habtejszín
Elkészítés:
- Verjük fel félig a tojás fehérjét, majd adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a keverést, ameddig kemény állagú habot nem kapunk.
- Keverjük bele a sütőport és a lisztet, majd töltsük bele egy 31 x 21 cm-s tepsibe.
- A krémhez a margarint keverjük ki a porcukorral, majd a többi hozzávalóból főzzünk sűrű krémet.
- Hagyjuk kihűlni a krémet, majd adjuk hozzá az előzőleg porcukorral kikevert margarinhoz.
- Az elkészült lap tetejére kenjük rá a krémet.
- A habtejszínt verjük fel, és adjunk hozzá habfixálót.
- Vonjuk be vele a sütemény tetejét, és végül szórjuk meg kakaóporral.
Viktória Ivanics receptje alapján.