Home Csináld magad Különleges homokkép – szuper kreatív ajándék

Különleges homokkép – szuper kreatív ajándék

by Eszter

A legtöbb család számára a nyár az abszolút kedvenc évszak, hiszen ilyenkor élvezhetik ki a dolgozó szülők a hosszú szabadságot, a gyerekek pedig az iskolai szüneteket. Akik szerencsések, és nem laknak messze a fürdőhelyektől, nagyszerű élményekkel gazdagodhatnak. Mi sem lenne jobb ajándékötlet, mint egy nyárra emlékeztető, egyedi homokkép? Ötletes, változatos, ráadásul pofon egyszerű az elkészítése.

Ami kell hozzá:

  • Egy képkeret (a mérete attól függ, mekkora és milyen lenyomatot szeretnél bele)
  • Homok
  • Gipsz
  • Kartonpapír
  • Lakk
  • Ragasztópisztoly
  • Kagyló (a dekoráláshoz)

Első lépés

Kezdjétek azzal, hogy letakarjátok a munkafelületet. Legcélszerűbb egy régi ponyvát vagy lepedőt használni, így nem kell bajlódni az újságpapírok elrendezésével.

homokkep-1

Bontsátok ki a képkereteteket, majd óvatosan távolítsátok el az üveget belőle. Erre nem lesz szükségetek. A keretet helyezzétek a csomagolás hátuljára, így egy kis dobozféleséget fogtok kapni.

Második lépés

Töltsétek meg a képkeretet homokkal! Használhattok egyszerű, természetben is fellelhető homokot, ám a hobbiboltokban találhattok színes változatokat is.

Miután megtöltöttétek a keretet, egy kartoncsíkkal egyengessétek el a felületet, hogy szép sima legyen!

Harmadik lépés

Most kell a homokba nyomnotok a kívánt mintát. Ez lehet a kezetek, a lábatok, de feliratot is rajzolhattok, ha valakinek a nevét szeretnétek inkább a felületre írni. Fontos, ha a kezeteket vagy a lábatokat használjátok, hogy óvatosan nyomkodjátok bele a homokba, különben az kiszóródik.

homokkep-2

Lassan helyezzétek a végtagjaitokat a sima felületre, majd lassú, apró mozdulatokkal nyomjátok egyre beljebb, hogy a képhez hasonló mélyedést kapjatok!

Negyedik lépés

Miután végeztetek a lenyomattal, jöhet a gipsz kikeverése. Ha megvagytok vele, óvatosan öntsétek a keveréket a képre. Fontos, hogy a keret sarkától induljatok, és figyeljetek rá, hogy a kiömlő folyadék ne tegye tönkre a homokba nyomott mintát!

homokkep-3

Ezután fogjátok a homok egyengetéséhez használt kartonpapírt, majd simítsátok el a gipsz felületét is!

Ötödik lépés

Miután a gipsz teljesen megkeményedett, fogjátok meg a keret szélét, majd óvatosan vegyétek le a karton aljzatról. Ahogy leemelitek, a gipszhez ragadt homok a mintátok dombornyomatát fogja mutatni.

homokkep-4

Óvatosan rázzátok meg a képeteket, hogy minden felesleges homokszem leperegjen a művetekről, majd tegyétek félre. A maradék homokot távolítsátok el a karton aljzatról! Ajánlatos egy műanyag dobozba rakni, hiszen a későbbiekben bármikor felhasználhatjátok.

Hatodik lépés

Érdemes némi lakkal lefújni a képet, így megállíthatjátok a folyton peregni akaró homokot, és tökéletesen fixálhatjátok a képet. Ezután ízlés szerint felragaszthattok kagylót, kavicsokat a homokos felületre vagy a képkeretre is. Ehhez csupán egy ragasztópisztolyra és pár kagylóra lesz szükségetek.

Vigyázat! A ragasztópisztoly nagyon hamar felforrósodik, és égési sérüléseket okozhat, ha nem figyeltek rá!

Nem is volt olyan nehéz, ugye? Első látásra pedig senki sem gondolná, hogy ez a nagyszerű mű alig igényel kézügyességet. Bátran ajánljuk ajándék gyanánt, hiszen nem minden nap jön szembe az emberrel egy ilyen ötletes meglepetés.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .