Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hogy hány burgonyás receptet ismerünk, és készítünk. Itt az ideje, hogy bővítsük a tudásunk!
A bevállalósabbak egyből el fogják készíteni ezt a burgonyafasírtot, aki pedig idegenkedik a gondolatától előbb kóstolja meg!
Hozzávalók:
- 6-7 fehér burgonya
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1-2 újhagyma
- 50 gramm szeletelt olívabogyó
- 1 evőkanál olívaolaj
- friss, szezonális fűszernövények
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyákat mossuk meg, majd héjában főzzük meg őket. Mikor megfőttek, tisztítsuk meg, és vágjuk karikára. A sárgarépát reszeljük el, keverjük el az apróra vágott hagymával, kevés olajon pirítsuk néhány percig.
Ezután keverjük el az olajbogyóval, a fűszernövényekkel. Sózzuk, borsozzuk. A sárgarépás masszát keverjük el a széttört burgonyával, formázzunk kisebb pogácsákat belőle, majd forgassuk kukoricalisztbe.
Egy tepsit béleljük ki sütőpapírral, tegyük rá a burgonya pogácsákat, majd süssük 20-15 percen keresztül. Forgassuk meg, hogy min a két oldaluk aranybarna legyen.
Tálalhatjuk fokhagymás szósszal, salátával, de önmagába is nagyon finom.