Már nincs ötleted mi is kerülhetne az asztalra? Íme egy ízletes kolbászos gombócleves, amely olyan guszta, hogy rögvest elkészíted majd!
Hozzávalók:
A gombócokhoz:
- 2-3 db burgonya megfőzve,
- 1 tojás,
- liszt (amennyit felvesz)
- 10-15 dkg apró kockára vágott füstölt kolbász,
- egy fej aprított, párolt vöröshagyma.
A leveshez:
- Pörkölt alap, tejfölös habarással sűrítjük, tárkonnyal fűszerezzük.
Elkészítés:
A krumplikat főzzük meg, majd a levét tegyük félre, hiszen az majd kell a leveshez.
A megfőtt krumplihoz adjuk hozzá a tojást és a lisztet, és gyúrjuk össze.
Ha a nudlitésztát összegyúrtuk, adjuk hozzá a füstölt kolbászt, vöröshagymát és ha van otthon, egy kis petrezselymet is apríthatunk hozzá.
Készítsünk pörkölt alapot, amelyhez adjuk hozzá a leszűrt krumpli levét.
A gombócokat vizes kézzel formázzuk, és a levesben főzzük meg.
Ha készen vagyunk, tejfölös habarással sűrítsük a levest, majd ízlés szerint tárkonnyal ízesítsük.
Buzási Lászlóné receptje alapján.