Home Tuti receptek Kolbászos gombócleves: Ha egyszer kipróbálod, utána sokszor elkészíted majd!

Kolbászos gombócleves: Ha egyszer kipróbálod, utána sokszor elkészíted majd!

by Zsani

Már nincs ötleted mi is kerülhetne az asztalra? Íme egy ízletes kolbászos gombócleves, amely olyan guszta, hogy rögvest elkészíted majd!

 

Hozzávalók:

 

A gombócokhoz:

  • 2-3 db burgonya megfőzve,
  • 1 tojás,
  • liszt (amennyit felvesz)
  • 10-15 dkg apró kockára vágott füstölt kolbász,
  • egy fej aprított, párolt vöröshagyma.

A leveshez: 

  • Pörkölt alap, tejfölös habarással sűrítjük, tárkonnyal fűszerezzük.

Elkészítés:

A krumplikat főzzük meg, majd a levét tegyük félre, hiszen az majd kell a leveshez.

A megfőtt krumplihoz adjuk hozzá a tojást és a lisztet, és gyúrjuk össze.

Ha a nudlitésztát összegyúrtuk, adjuk hozzá a füstölt kolbászt, vöröshagymát és ha van otthon, egy kis petrezselymet is apríthatunk hozzá.

Készítsünk pörkölt alapot, amelyhez adjuk hozzá a leszűrt krumpli levét.

A gombócokat vizes kézzel formázzuk, és a levesben főzzük meg.

Ha készen vagyunk, tejfölös habarással sűrítsük a levest, majd ízlés szerint tárkonnyal ízesítsük.

Buzási Lászlóné receptje alapján.

Hirdetés

You may also like