Home Csináld magad Így szabadulj meg az összes egértől az otthonodban és soha többé nem mennek még csak a közelébe sem!

Így szabadulj meg az összes egértől az otthonodban és soha többé nem mennek még csak a közelébe sem!

by Krisztina

Akik vidéken laknak, előfordul, hogy otthonukba beköltözik az egér, főként ősszel szokták a kis rágcsálók befészkelni magukat.

Ez azért gond, mert senki sem szeretné, ha a nappalija egértanyává változna, a konyháról nem is beszélve, ahol szaladgálnának fel-alá, mindent összepiszkítva, betegségeket terjesztve.

A szaporaságuk is probléma, így ha nem teszünk valamit, egy évben akár száz kisegérrel is bővülhet az állomány.

A következő, környezetbarát módszerekkel viszont megakadályozhatjuk az egerek bejutását a házunkba. Először is keressünk meg minden rést, lyukat, ahol bejöhetnek, és tömjük be.

Nagyobb munka, de ha nincs betonnal lealapozva a ház, érdemes elvégezni, ha nyugalmat szeretnénk.

Lássuk a megoldásokat!

Bármennyire is furcsa, az egerek elleni harcban segítségünkre lehetnek a szénsavas üdítők. Ha az egér megiszik ebből az édes léből, utána képtelen felböfögni a szénsavat, így gyakorlatilag halálra puffad.

Egy kevés gipszet keverjünk el liszttel és adjunk hozzá egy evőkanál sót. Ezt a gyurmát helyezzük az egér járta terület közelébe, és egy kis edénybe vizet is rakjunk ki. Miután az egér megette a gipszes lisztet, a só miatt szomjas lesz, így víz után néz. A víz hatására viszont megköt a gyomrában a gipsz, ami végzetes számára.

Liszt és só helyett keverjünk csokiport a gipszbe. Ugyanúgy vízzel együtt kínáljuk az étket, ami ugyanúgy végez velük, mint a lisztes változat.

Szerezzünk be macskát, vagy egy kisebb termetű kutyust. A cica köztudottan imád egérre vadászni.

Hirdetés

You may also like