Home Divat Hölgyek figyelem! Idáig rosszul csináltuk a szemöldökünket, így lenne tökéletes és előnyös!

Hölgyek figyelem! Idáig rosszul csináltuk a szemöldökünket, így lenne tökéletes és előnyös!

by Krisztina

A szemöldökünk az a pont az arcunkon, amire a legtöbb ember szinte azonnal vet egy pillantást. Mivel a kontaktus a szemmel tartható fent, ezért is fontos, hogy a szemöldök is kontrasztban legyen mindennel.

Mint utólag kiderült, sok nő helytelenül csinálja meg a szemöldökét.

Legyen bármilyen formájú a szemöldök – ívelt, egyenes, sűrű vagy vékony –, akkor szép, ha a természetes vonalat követi. Befolyásolja a tekintetet, ezért hiába a trendi szemsmink, ha a szemöldök nincs helyesen kiszedve.

Lássuk melyek a legfőbb problémák és mi rájuk a megoldás.

A hangsúlyt mindig az eredeti szemöldök vonalára helyezd, formája kövesse a felső szemvonal ívét!

Alkalmazd az igazítási háromszög lépéseit:

1. Az orrtő vonalához tegyél egy hosszú ceruzát! Ez a vonal mutatja, hogy itt kell kezdődnie a szemöldöknek.

2. A ceruza maradjon az orrtőnél, és keresztezze a pupillát; ebben a vonalban legyen a szemöldök legmagasabb pontja!

3. Az orrtő és a szem legszélső pontjának vonala adja meg a szemöldök végét.

Az így kialakított forma az első kétharmadban emelkedő, az utolsó egyharmadban pedig enyhén ereszkedő lesz.

A szemöldökszedés technikája

Szedés előtt tisztítsd meg az arcbőrödet, és közvetlenül utána ne sminkelj, hogy a bőr meg tudjon nyugodni! Ezután először a fölösleges szálakat tépd ki az orrnyereg feletti részen a szem között, majd folytasd a szemöldökvonaltól távol eső szálakkal! Ez a terület nem annyira érzékeny, mint a szemek fölött. A szemöldökív felső részéről sose húzd ki a szőrszálakat! A szemöldök alsó részén kezdd el a tépkedést, és belülről haladj kifelé! Egyszerre csak egy szálat tépj ki! Erősen, de óvatosan húzd a szőrszálat a növés irányában, így kevésbé fájdalmas. A gyors tépkedéstől viszont elszakadhat a szál a bőr felszíne alatt, ami gyulladást okozhat. Hogy a bepirosodást elkerüld, néhány percig hűtsd jéggel a területet!

Az elvékonyításnál figyeld a vonalat, az maradjon egyensúlyban a szemmel! Csak akkor kezdj bele a szemöldökszedésbe, ha biztos vagy magadban, hiszen ez a művelet drasztikusan megváltoztathatja a szemöldök ívét, és a szőrszálak nem mindig nőnek vissza! Legjobb, ha a műveletet kozmetikus szakemberre bízod, és a napok múlásával mindig csak igazítasz rajta egy kicsit, figyelve az eredeti ívet.

Ollóval is lehet?

Ha egyes szőrszálak túl hosszúak, lefele fésülve egy szemöldökkefével megállapíthatod, hogy mennyit kell levágni belőlük. A hosszú szálak a helyesen kiszedett ívbe fognak belógni, ezért nem kell mást tenned, mint a vonalhoz igazítva levágni őket. Minden egyes vágás után fésüld újra, és ellenőrizd a tükörben! Az eredmény akkor jó, hogyha szépen ráfekszenek a többi szőrszálra, és illeszkednek a vonalra.

Szemöldökfestés

Vannak, akiknél nem igényel festést a szemöldök, ők egyszerűen fésüljék át szemöldökkefével, és húzzák át a szálakat átlátszó, viasztartalmú szemöldökmodellezővel (Clear Brow Finisher), ami fényt és tartást ad.

Akik színezni is szeretnék, festhetik a smink típusa szerint kissé világosabbra vagy sötétebbre az eredetinél. A kreol bőrűek lágyíthatják vonásaikat egy árnyalattal világosabb festéssel, erre egyszerű megoldás egy megfelelő színű szempillaspirál. Világosszőke hajúak tekintetét pedig kifejezőbbé teheti egy árnyalattal sötétebb szín.

Por alakú szemöldökfestékkel vagy szemöldökceruzával is színezhetsz vagy erősíthetsz rajta, ha nem elég sűrű vagy hiányos. Ebben az esetben ügyesen töltsd ki a hézagokat hegyes ceruzával húzott vékony vonalakkal! Arra figyelj oda, hogy egyetlen erős vonallal nem érhetsz el természetes hatást!

A kozmetikusnál festett szemöldök természetes hatású, és négy-hat hétig tart. Akiknek ez túl rövid időnek tűnik, annak megoldás lehet a tetoválás. A felhasznált festékanyagtól és az eljárástól függően a szemöldöktetoválás (Contour Make Up) három-öt évig is megmaradhat.

Fontos, hogy soha ne tetováltass olyannal, akinek nem láttad a munkáit! Mindig kérj referenciát, és amikor ott jársz, ha lehet, nézd meg az egyik vendégén, mennyire pontos és szép a munkája! Könnyen lehet, hogy nem egyezik az ízlésetek, így a tetoválás nagyon könnyen balul sülhet el!

Tippek:

– Mindig legyen a táskádban szemöldökceruza, hogy a szemöldöködet bármikor kijavíthasd, ha véletlenül letörölted vagy megizzadtál!

– Mielőtt szemöldök-festékport használnál, egy szemöldökfésűvel bentről kifelé haladva könnyed, laza mozdulatokkal fésüld át a szálakat! Hogy ne kenődjön el, mindig fixáld is!

– Az ideális szemöldök nem túl vékony és nem túl vastag. Formája mindig illeszkedjen az arcformához, ne legyen túl hangsúlyos, inkább harmonikus!

– Szemöldököd színe közel egyező legyen a hajad színével! Aki festeti a haját, annak bizony a szemöldöke színén is változtatnia kell!

– A szemöldök szedésekor egy-egy szál kihúzása fájdalmas lehet. Ez elkerülhető, ha a bőrt feszesre húzod, így kisebb az esélye annak is, hogy felsérted azt!

Hirdetés

You may also like