Home Egészség & életmódEgészség Ha valamelyik körmödön nem látsz ilyen kis fehér félholdat, erre figyelmeztet a szervezeted!

Ha valamelyik körmödön nem látsz ilyen kis fehér félholdat, erre figyelmeztet a szervezeted!

by Brigitta

Még mindig nagy divatja van a műkörömnek és a géllakkozásnak. Ha te is rendszeresen jársz szakemberhez a mutatós manikűrért, akkor bizony csak ritkán, vagy egyáltalán nem látod a saját körmeidet.

Pedig a körömágyadnál található kis fehér félhold sok mindenről árulkodhat!Érdemes tehát szemmel tartani.

Mi is ez valójában? A körmöd azon része, ahol a bőrtől elválik a szaru, a körömágy részét képezi. A legtöbb embernek a hüvelykujján látható a legjobban, míg a kisujjon nem mindenkinek.

Mit üzen? Ha alaposan megfigyeled, láthatod, hogy  rendszeresen változik, akár a tested más részei is. Ez a holdacska az egészségedről is adhat visszajelzést. Amikor az immunrendszered kissé legyengül, vagy megkörnyékezett egy betegség, a félhold elhalványulhat, vagy teljesen el is tűnhet több ujjadon is. A gyógyulással együtt pedig minden visszaáll az eredeti formájába.

Az alternatív kínai orvoslásban más betegségek előjeleként is tekintenek a körmökön látható fehér rész változására. Ilyen például a vérszegénység, cukorbetegség, vagy a szív-, és érrendszeri betegségek.

Mit tehetsz? Az ásványi anyagok, vitaminok sokat segíthetnek az immunrendszer szinten tartásában. Ha azt tapasztalod, hogy a félholdak nem, vagy csak alig láthatóak, erősítsd a szervezeted! Fogyassz minél több magvat, halolajat, sötétzöld zöldséget.

 

Hirdetés

You may also like