Home Egészség & életmód Gyakorolj nyomást ezekre a pontokra és szüntess meg több fájdalmat is akár egyszerre!

Gyakorolj nyomást ezekre a pontokra és szüntess meg több fájdalmat is akár egyszerre!

by Judith

Senki nem szeret a szükségesnél több fájdalomcsillapítót bevenni. Persze, kényelmes és hatásos, de ha van természetes módja is a fájdalomcsillapításnak, lefogadom, hogy sokan azt választják. Keresve egy alternatív fájdalom csillapító módszert, a reflexológiába botlottam.

 

Nem nehéz elsajátítani és nem kerül semmibe megpróbálni. Sok időt megspóroltam vele egy-egy fejfájás alkalmával, amikor nem volt gyógyszertár a közelben.

Akár csak az akupunktúra, itt is nyomást kell gyakorolni a test meghatározott pontjaira, hogy más pontokon jelentkező fájdalmat megszüntessünk. Azáltal, hogy nyomást gyakorolunk és stimulálunk különböző pontotkat a kézen, hatással lehetünk bizonyos szerveinkre.

Íme 4 egyszerű fogás, amit otthon is kipróbálhatsz.

  1. Csökkentsd a feszítő érzést a fejedben és a nyakadban

Ha a jobb oldalon érzel fájdalmat, akkor keresd meg a legérzékenyebb pontot a középső ujjad hegyén a jobb kezeden és nyomd az ujjaddal vagy a körmöddel. Ha a bal oldalon érzed, alkalmazd ugyanezt a technikát a bal kezeden. Ha mindkét oldalon érzel fájdalmat, alkalmazd mindkét kezed ujján.

  1. Csökkentsd a hányingert és a légibetegséget

Ha rosszul vagy vagy kezdesz rosszul lenni, stimuláld a gyűrűs ujjad középső percét, nyomd vagy dörzsöld addig, amíg nem kezd csökkenni vagy teljesen elmúlni az inger.

  1. Csökkentsd a fül fájdalmat

Ha a füled fáj, gyakorolj nyomást az gyűrűs ujjad vagy a kisujjad alsó percére.

  1. Csökkentsd a torokfájdalmat

Ha kezdődő torokfájdalmat érzel, nyomd a hüvelyk – és a mutató ujjad közötti bőr, de kizárólag a bőr legfelső részét. Nyomd valamivel beljebb, ha a nyelőcsövedet akarod kezelni.

Kérlek oszd meg az ismerőseiddel. Csodákat művelhet!

Hirdetés

You may also like