Home Csináld magad Ezzel a módszerrel megtriplázhatod az orchideád virágait! A miénk már pompázik!

Ezzel a módszerrel megtriplázhatod az orchideád virágait! A miénk már pompázik!

by Zsani

Ha szereted az orchideád, de a tiéd valahogy mégsem hoz annyi új virágot, amennyit szeretnél, ne add fel!

Fogadd meg az alábbi tanácsainkat és garantáltan megtriplázhatod vele az orchideád virágzását.

Eredeti élőhelyükön, rendszerint a száraz évszakban, az orchideák pihenőt tartanak. Ebben az időszakban nem fejlődnek, nem virágoznak, víz-és tápanyagigényük minimálisra csökken. Ugyanezt a menetrendet megkívánják a lakásban tartott orchideák is.

Fajonként eltérőek az igények, másra van szüksége egy fán lakó orchideának vagy egy földinek, most csak az általánosan igaz lépéseket sorolom fel.

Az orchideák tartásával kapcsolatban még él a régebben elterjedt hiedelem, miszerint kényes, nehezen nevelhető növények. Ez azonban csak részben igaz. Számos, a mi éghajlatunkon is  könnyen nevelhető és virágoztatható faj és hibrid létezik, melyek nevelése még a kezdő orchidea kedvelőknek is sikerélményt okoz.

A lényeg, hogy mindig a fennálló körülményekhez igazodva válasszuk ki a növényt, ne fellángolásból. Először tudjuk meg az orchidea pontos nevét, nézzünk utána az igényeinek, és  ha ez megegyezik  az általunk biztosított környezettel, csak akkor szerezzük be. Így sok csalódástól, elpusztuló növénytől (és fölösleges kiadástól) óvhatjuk meg magunkat.

Lássuk, hogyan triplázhatjuk meg a virágzását!

Ha ezt a bevált öntözési módszert kiegészítjük azzal, hogy a vízbe beleteszünk egy teáskanál orchidea tápoldatot, és ebben áztatjuk a növényt. Kéthetente egyszer elég ezt megcsinálni!

Meglátod milyen szépen meghálálja a növény!

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .