Home Egészség & életmód Ezt minden nőnek el kell olvasnia: SOHA ne csináld ezt menstruáció ideje alatt!

Ezt minden nőnek el kell olvasnia: SOHA ne csináld ezt menstruáció ideje alatt!

by Brigitta

A menstruációs ciklus a női szervezet egészséges működését jelzi. Ez a teljesen természetes folyamat sok nő életét megkeseríti, fájdalmas, nehéz napokat okozva. Összegyűjtöttünk pár dolgot amit jobb ha kerülsz ez idő alatt.

Íme!

* ne igyál szénsavas vizet

* ne igyál jeges vizet (megtörténhet, ha jeges italt fogyasztasz, hogy a menstruációs vér ottmarad a vérfalon, nem tud kiürülni. Ez 5-10 év múlva akár cisztát is okozhat.

* ne fogyassz kókuszt

* ha csak nem muszáj, a menstruáció ideje alatt ne moss hajat. Ilyenkor a pórusok nyitottabbak, mint máskor, és könnyebben alakul ki fejfájás. Idővel ez a fejfájás akár erősödhet is.

* ne egyél uborkát (olyan anyagot tartalmaz, mely folyadék formájában a méhfalon maradhat).

* kerüld a hajfestést (nem jól fogja be a hajadat a festék), és ha lehet, a fogászati vagy műtéti beavatkozásokat is. Az ember szervezete sokkal érzékenyebb ilyenkor, másképp reagál a megszokott dolgokra. A szőrtelenítés sem ajánlott ezeken a napokon.

* kerüld az erős szappanok használatát, mert ezek hosszú távon megbonthatják a hüvely flóráját, és védtelenné teszik a (gombás) fertőzésekkel szemben.

* tilos ilyenkor a hüvelyöblítés, mert ilyenkor a méhnyakon keresztül a méh üregébe is bemoshatod a hüvelyben jelenlévő baktériumokat!

* kerüld ezeket az élelmiszereket menzesz alatt (finomított cukor, túlzottan sós ételek, koffein, alkohol), hogy ne puffadjon fel túlzottan a hasad, ne halmozódjon fel benne a folyadék, és a hasi görcsök is kevésbé fájdalmasak, elviselhetők legyenek.

* kerüld a megterhelő fizikai munkát, de a kisebb mozgást, jógát, sétálást semmiképp ne mellőzd. Fél óra séta már kiegyensúlyozottá teszi a menstruáció ideje alatt megtépázott idegrendszert.

 

Hirdetés

You may also like