Home Egészség & életmód Ezért tegyél minden nap paradicsomot az arcodra!

Ezért tegyél minden nap paradicsomot az arcodra!

by Zsani

Nagyszüleink ismerték a paradicsom áldásos hatásait, és nem csak a konyhában használták fel ezt a zöldségfélét.

A vitamintartalma azonban annyit csökkent az évtizedek során, a kiszipolyozott termőföldek és a folyamatos vegyszerhasználat miatt, hogy az otthoni paradicsomos praktikák már nem igazán működtek. Felváltották őket a kozmetikai ipar vegyszeres csodái, óriási hasznot húzva az olyan „vulkánpofik”-ból, akik próbáltak javítani a rendkívül kellemetlen helyzetükön.

Mára már szerencsére van lehetőségünk valóban csúcsminőségű bio alapanyagokból készült vegyszermentes kozmetikumokat választani, amikkel igazi luxusápolást nyújthatunk bőrünknek, felvéve a harcot a civilázió ártalmaival. Azonban – nincs mit szépíteni ezen – ezek a termékek drágák. Nagyon drágák. Az alapanyagok és az előállítás nem összehasonlítható a vegyszeres készítményekével.

Ha nem engedheted meg magadnak, akkor csináld magad a kozmetikumaidat! Spórolhatsz, gyárthatsz kicsi mennyiségeket; nem kell kidobnod fél liter krémet, ha mégsem az igazi.

Manapság már könnyen találsz igazán jó minőségű, hazai bioparadicsomot piacokon, de önmagad is megtermesztheted akár még az erkélyeden is, így biztos lehetsz benne, hogy a minőség a te elvárásaidnak megfelelő.

Mit és hogyan készíthetsz a paradicsomból, hogy bevesd a pattanások elleni harcban?

Vegyünk egy kisebb fél paradicsomot, keverjük össze egy kávéskanál tejföllel és egy kávéskanál mézzel. Ha túl híg lesz, keverjünk még egy kevés mézet hozzá: az állaga kenhető pép kell, hogy legyen. A keletkezett masszát kenjük fel az arcunkra, majd az elkövetkező harminc perc elteltével nyugodtan mehetünk olvasni, tévézni, vagy szundikálni (vigyázat, csak a hátunkon!). A pihentetési-pihenési idő elteltével mossuk le arcunkról a pakolást, és csodáljuk szépségünket, megújult külsőnket.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .