Home Ezotéria Elégedetlen vagy a sorsoddal?Tisztítsd meg a karmád,hogy boldog lehess!

Elégedetlen vagy a sorsoddal?Tisztítsd meg a karmád,hogy boldog lehess!

by Zsani

A karmádnak a pozitív következmények, a szerencse és az örömök ugyanúgy részei, mint a negatív dolgok.

Mindez a tanulási folyamat része. Addig találkozol az adott nehézséggel, amíg meg nem oldod azt, vagyis fel nem ismered a probléma lényegét, és nem kezdesz másképp reagálni ugyanarra a helyzetre. Az, hogy ez mennyi időt vesz igénybe, függ az egyéni képességeidtől, tapasztalataidtól, de attól is, hogy mennyire akarsz fejlődni. Íme, néhány módszer, ami segít.

Csináld másképp!

Csapdát jelenthet, ha mindig ugyanúgy teszel, és azt várod, hogy más legyen az eredmény. Mivel a karma a cselekedeteid következménye, nagyon fontos, hogy lásd az összefüggést. Vizsgáld meg egészen közelről a gondot okozó helyzetet. Mi az, ami dühöt, szomorúságot vagy épp örömöt vált ki belőled?

Nézd meg, hogyan reagálsz, ha például a párod a kisujját sem mozdítja, ha megkéred valamire, vagy amikor a főnököd kér valamit.

Próbálj valamit változtatni, akár egy egészen apró dolgot abban, ahogyan viselkedsz. Cserélj ki egy szót a mondatodban, vagy beszélj egy kicsit más hangnemben, és egészen biztosan más fog következni, mint ami szokott.

Mondj köszönetet!

A köszönet értékét sokan lebecsülik, és el is feledkeznek arról, hogy hálásak legyenek, amikor már megkapták, amit akartak. Pedig ily módon növelheted az életed örömteliségét, és egyre inkább észreveszed azokat a dolgokat, amelyekért van okod köszönetet mondani.

A karma tisztításának része, ha a panaszok helyét egyre inkább az örömök foglalják el az életedben. Ennek érdekében érdemes minden nap végén összegyűjtened néhány olyan dolgot, amiért hálás lehetsz. Különösen azt jegyezd meg, ha váratlan szerencse vagy öröm ér.

Ellenőrizd a szándékaidat!

A gondolatok és a szándékok is hatnak a karmádra, ezért fontos, hogy tisztában légy azzal, mi vezérel. Járj utána, mi a valódi motivációd, amikor szívességet teszel, vagy segíteni akarsz valakinek. Győződj meg róla, hogy nem a saját megbecsülésedet, egódat és hatalmadat akarod növelni, hanem önzetlenül cselekszel. A tiszta szándék és a kicsinyes érdekek elengedése kulcsfontosságú a karmád szempontjából.

Önbeteljesítő jóslatok

Ha sokszor ismételsz magadban egy-egy gondolatot, mondatot, akkor előbb-utóbb találkozhatsz annak megvalósulásával is.

Ezért légy körültekintő, és igyekezz elkerülni az olyan mondatokat, mint: – Én erre képtelen vagyok, – Úgysem találom meg a párom, és hasonlók, mert ezzel magadat korlátozod.

Lehet, hogy valamilyen korlátozó hitrendszert örököltél, vagy múltbeli rossz tapasztalataid alakítottak ki benned téves hiedelmeket, de fontos, hogy ne vegyél mindent készpénznek, amit az elméd sugall. A negatív mantrákat inkább helyettesítsd olyasmivel, ami lehetőséget ad a változtatásra, és szabad teret nyit a pozitív cselekedetnek, fejleményeknek. Mindez befolyásolja, hogy mi fog veled történni.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .