Home Egészség & életmódEgészség Egy hónapon keresztül minden nap megevett 2 banánt. Hihetetlen dolgot tapasztalt!

Egy hónapon keresztül minden nap megevett 2 banánt. Hihetetlen dolgot tapasztalt!

by Krisztina

A banán manapság könnyen beszerezhető, már a sarki boltban is bármikor megvásárolhatjuk. Ismerkedjünk meg csodálatos hatásával, és fogyasszunk belőle minél többet.

Számos mítosz kering arról, hogy a banán nem is annyira egészséges, mint, ahogy azt sok helyen olvashatjuk. Azonban felejtsük el a rémhíreket, és próbáljunk napi rendszerességgel banánt enni. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk a pozitív változást, melyet már pár nap leforgása után érzékelhetünk.

Nézzük milyen pozitív hatásai vannak a banánnak:

1. Sikeresen felvehetjük a harcot a rákos betegségekkel szemben

Egy japán kutatás szerint a banán serkenti a fehérvérsejtek termelődését, és ezáltal megakadályozza a tumor növekedését. Válasszunk minél érettebb példányt, melynek a bőrén már barnás pöttyök alakultak ki, hiszen ez sokkal hatékonyabb. A szakértők szerint napi két érett banán hatékonyan serkenti az immunrendszert.

2. Energiával tölti fel a szervezetet

A banánt a sportolók gyümölcsének is nevezik, hiszen magas energiát biztosít a fizikai és szellemi megterhelés ideje alatt. Lehetséges, hogy egy kicsit magasabb a glikémiás indexe, de legnagyobb részben egészséges gyümölcscukrot tartalmaz. A banánból a cukor gyorsan felszívódik, és energiává alakul át.

3. Javítja az emésztést

Magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést. Fogyasztása azoknak ajánlott, akik gyomorfekéllyel, vagy különböző bélproblémákkal küzdenek.

4. Savlekötő

Természetes savlekötő tulajdonságokkal rendelkezik, ajánlott a reflux-szal, és krónikus gyomorhuruttal küzdőknek.

5. Vérszegénység ellen

Magas a vastartalma, ezért, akik vérszegénységgel küzdenek, fogyasszanak rendszeresen banánt. Naponta minimálisan két darab elfogyasztása ajánlott.

Ezenkívül banánt ajánlott fogyasztani:

Vérnyomás problémák, depresszió vagy hangulatváltozás, vércukorszint ingadozás, szorongás, és láz esetén is.

Hirdetés

You may also like