Home Egészség & életmódEgészség Egy hónapon át napi 2 evőkanál kókuszolajat adott a férjének. Hihetetlen mi lett a következménye!

Egy hónapon át napi 2 evőkanál kókuszolajat adott a férjének. Hihetetlen mi lett a következménye!

by Krisztina

A kókuszolaj az egyik legősibb természetes gyógymódunk, amit az emberiség az utóbbi időben ismét egyre nagyobb gyakorisággal használ.

Egy ismert elnevezés szerint a kókuszolaj „a természet egyik legfőbb élharcosa a kórokozók elleni küzdelemben”. Mindez abból adódik, hogy a kókuszolaj a szervezet számára elengedhetetlen zsírsavakat tartalmaz. Nagy részben megtalálható benne az úgynevezett laurinsav. A laurinsav jellegzetessége, hogy az anyatejben is előfordul. Az anyatejről pedig köztudott, hogy csecsemőkorban a kisbabák számára védelmet nyújt a különböző betegségek és fertőzések ellen. A kókuszolaj majd 50%-ban tartalmazza ezt az értékes anyagot, amely a szervezetbe jutva megöli és elpusztítja a baktériumokat és vírusokat.

A kókuszolaj jól méregtelenít, megszüntetheti a gyomor és a bél rendellenességeit. A kókuszolaj 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz. Ezek nagy része közepes láncú zsírsav, melyek gombaölő és antibakteriális hatással is bírnak. A kókuszolaj segít a gombák és paraziták okozta emésztési zavarok, mint például az egyre elterjedtebb IBS – irritábilis bél szindróma – leküzdésében. Továbbá tudományosan bizonyítható, hogy a kókuszolaj serkenti az anyagcserét és javítja a pajzsmirigy működését. A ’Journal of Nutrition’ által közölt tanulmány szerint azok akik rendszeresen fogyasztanak kókuszolajat, mondjuk napi 2 evőkanállal, sokkal több kilojoul kalóriát égetnek a társaiknál.

Dr. Mary T. Newport újszülött orvos legújabb kutatások szerint kijelentette, hogy a közepes láncú trigliceridek (MTC) miatt a kókuszolaj hihetetlen hatással van az Alzheimer-kórban szenvedő betegekre. Lassítja a betegséget, de rendszeres fogyasztása által akár el is kerülhető.

Mary férje, Steve több mint 5 éve progresszív demenciában, és depresszióban szenvedett, az MRI-felvételek alapján, és a betegség stádiumából ítélve nem valószínű, hogy elkerülheti az Alzheimer-kórt.

Az Alzheimer-kór kialakulásának pontos okát még nem tudják, de egyre biztosabb, hogy a betegség következtében az agy képtelen feldolgozni a glükózt, és ez hosszútávon sejthalálhoz vezet. De az agy számára ott van egy másik energiaforrás is: a ketonok, a szervezet által termelt közepesen hosszú trigliceridek, zsírsavak, melyeket a kókuszolajban is megtalálhatunk.

A kókuszolaj tehát ma a legígéretesebb kísérleti gyógyszer az Alzheimer-kór kezelésére. Dr. Newport úgy gondolta, hogy férje gyógyulása érdekében kipróbálja a 100%-os tisztaságú szűz kókuszolajat. Naponta 36 gramm, azaz, kicsit több, mint két evőkanál kókuszolajat kapott, és a betegsége a vártnál sokkal hamarabb javulásnak indult. Egy hónap múlva a javulása hihetetlen eredményeket ért el.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .