Home Érdekes! „Döngő léptekkel szeretnék vészriadót fújni” – Schobert Norbi az elhízott embereknek üzent a járvány miatt, óriási indulatokat generált megint

„Döngő léptekkel szeretnék vészriadót fújni” – Schobert Norbi az elhízott embereknek üzent a járvány miatt, óriási indulatokat generált megint

by Krisztina

Schobert Norbi legújabb videója megint sokaknál kiverte a biztosítékot: a fitneszguru otthoni karanténban van, elolvasta a brit tudósok beszámolóját és ez alapján azt üzeni, hogy nem csak az időseket kell félteni, mert a túlsúlyos emberek legalább annyira veszélyben vannak a koronavírus-járvány idején.

„Döngő léptekkel szeretnék vészriadót fújni. A kóros mértékű elhízás például alapból légzési nehézségekkel jár, a zsírraktárak pedig eltömítik a tüdőt és az ereket. A britek vizsgálata is kimutatta, hogy a túlsúlyosak pont akkora eséllyel kapják el a koronavírust, mint például a 75 évesek. Kérek szépen mindenkit, aki elkezdte a fogyókúráját, ne hagyja abba, Rékával pedig úgy segítünk, hogy heti három alkalommal élő aerobikórát tartunk a Facebookon, amik visszanézhetőek. A felhalmozott liszt és cukor nem fogja megmenteni az életüket.” – idézve Norbi szavait a karanténból.

A Daily Mail beszámolójának lényegét tolmácsolta, miszerint az Egyesült Királyság kórházaiban az intenzív ellátásban részesülő koronavírusos betegek több mint 60 százaléka elhízott. A britek által közzétett adatok szerint a kövérek nagyobb valószínűséggel halnak meg a betegség következtében. Schobert Norbi szerint az elhízás meggyengült immunrendszerrel és magas vérnyomással jár általában.

Ezért Norbi többször hangsúlyozta a videójában:

„Tehát ne csak az öregekre vigyázzunk, vigyázzunk a túlsúlyosakra is!”

Mondani sem kell, több ezer komment érkezett a videóhoz, óriási indulatokat generálva. A hetekig témát szolgáló előző botránya után nem is csoda, hogy így reagáltak az emberek.

A fitneszguru többször elmondta a videóban, hogy nem azért figyelmeztet ezekre a dolgokra, hogy jobban menjen a boltja, hanem mert segíteni akar mindenkinek. Rubint Rékával Facebookon is lehet tornázni esténként.

Itt a videó:

Hirdetés

You may also like