Home Egészség & életmódEgészség Belepisilt a zuhanyzóba. Ha megtudod, miért, te is így teszel!

Belepisilt a zuhanyzóba. Ha megtudod, miért, te is így teszel!

by Krisztina

Sosem hinnéd, de érdemes kipróbálni.  Legtöbbször szégyellünk beszélni arról, ami a vécében történik. De a vizeletnek van néhány tulajdonsága, ami miatt nem kéne egyből lehúzni a klotyón.

A vese által kiszűrt salakanyagok a vesemedencén keresztül a húgyvezetéken át a húgyhólyagba kerülnek, majd onnan a húgycsövön át távoznak a külvilágba. A kiürülő vizelet szinte mindig ugyanott végzi: a szennyvízcsatornában. Ez a lépés logikusnak tűnik, hiszen ezt tartjuk a leghigiénikusabb és a legésszerűbb módszernek arra, hogy megszabaduljunk a feleslegesnek tűnő vizelettől. Érdekes tény, hogy ezzel szemben egyes orvosok magabiztosan állítják, hogy a távozó vizeletnek nem a szennyvíz közt a helye. Ők úgy vélik, a vizelet hatékony eszköz, melyet életünk számos területén érdemes lenne alkalmazni.

1. Fertőtleníti a sebeket

Ha van néhány horzsolásod, karcolásod, és nincs épp kéznél az elsősegély dobozod, akár friss vizelettel is kitisztíthatod a sebed. És ez még nem minden! Nem csak a sebet tisztítja, de akár csillapíthatja a fájdalmat is. Akár más vizeletét is használhatod, ha nincs semmilyen betegsége. Természetesen komoly sérülésekkel orvoshoz kell menni.

2. Ápolja a száraz bőrt

Pikkelysömör és ekcéma esetén is hatásos, de akár bőrápolóként is használhatod. Különösen száraz bőrre javasolt. Friss vizelettel dörzsöld be a bőröd – legjobb, ha néhány percig a bőrödön hagyod, mielőtt lemosnád. Ne aggódj, ha a bőrödre kened, nincs szaga. Miért hatásos? A vizeletben lévő karbamid miatt. Ez az anyag több arckrém és kenőcs egyik összetevője természetes vízmegkötő, bőrlágyító, viszketéscsillapító hatása miatt.

3. Gombaölő hatása van

Lábgomba ellen különösen hatékony. Legjobb, ha lefekvés előtt bekened a gombás területet friss vizelettel, bepólyázod, és hagyod éjszaka hatni. Napok múlva a tünetek javulni fognak. Komoly gombás fertőzés esetén azonban mindenképp fordulj orvoshoz.

4. Környezettudatos

Ha belepisilsz a zuhanyzóba, rengeteg vizet spórolsz meg, egyúttal kevesebb vécépapírt használsz, ezzel véded a fákat. Vagyis ez egy környezettudatos viselkedés!

5. Ránctalanításra

A távol-keleti nők hagyománya szerint a bőr selymes tapintású lesz, ha vizelettel tonizálják. Az elmélet szerint tehát a vizelet akár ránctalanító szérumként is használható.

6. Emésztési problémákra

Az alternatív gyógymódok képviselői vizeletterápiát javasolnak gyomor- és bélpanaszokra, májproblémákra, savtúltengés vagy epebántalmak esetén is. A kúra intenzitása a probléma súlyosságától függ: az orvosok esetenként napi 4 adagot is tanácsolhatnak.

Hirdetés

You may also like