Nincs kedved pepecselni, hanem egy egyszerűen és gyorsan összedobható ételt szeretnél elkészíteni? Most egy olyan receptet hoztunk, amely könnyű, de annál gusztább látvány. Hidegen is fogyaszthatjuk, ezért tökéletes előételnek.
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 550 g darált marha, vagy sertéshús
- 50 g kenyér tejbe áztatva, vagy 50 g zsemlemorzsa
- 150 g sajt
- 80 g parmezán
- 2 tojás
- 3 padlizsán, vagy cukkini
- petrezselyemzöld
- só
- bors, ízlés szerint.
Elkészítés:
- Tegyük bele egy tálba a darált húst, parmezánt, tojásokat, és a kinyomkodott kenyeret, majd fűszerezzük és dolgozzuk össze.
- Mossuk meg padlizsánt, vagy cukkinit, és hámozzuk meg, majd vágjuk fel hosszú csíkokra.
- A csíkokat grillsütőben vagy serpenyőben mindkét oldalán, 1-1 percig süssük, majd hagyjuk hűlni. Terítsünk sütőpapírt az asztalra, és a csíkokra tegyük rá a húst.
- Szeleteljük fel a sajtot, és helyezzük rá a hús tetejére, úgy hogy az egész tetejét befedje. A sütőpapír segítségével tekerjük fel, hogy egy rudat kapjunk.
- Helyezzük bele a tepsibe, majd 180 fokon süssük 30 perc alatt készre.