Home Egészség & életmódEgészség “Amióta ezt iszom beállt a vérnyomásom, nincs szükségem gyógyszerekre!”

“Amióta ezt iszom beállt a vérnyomásom, nincs szükségem gyógyszerekre!”

by Krisztina

Ha neked is gondjaid vannak a vérnyomásoddal és szeretnél megszabadulni ettől a problémától, próbáld ki ezt a gyógyító italt, ami az emberek többsége szerint valóban hatásos!

Bár az ízét sokan nem szeretik, ráadásul mindent pirosra fest, amihez hozzáér, mégis érdemes naponta legurítani egy-egy pohár céklalevet, egy friss tanulmány ugyanis ismételten megerősítette: ez a növény szuper jótékony hatással van az egészségünkre!

A kiegyensúlyozott étrend része

A kutatók állítják, hogy a céklát lé formájában naponta fogyasztva négy héten keresztül jelentősen csökkenthető a hipertóniás betegek vérnyomása. A gyökérnövény további jótékony hatásai közé tartozik, hogy pihenteti az artériákat és javítja az érrendszeri funkciókat. Mint mondják, mindez a növény nitráttartalmának köszönhető, amely a szervezetünkben nitrogén-oxiddá alakul, amely köztudottan vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik.

„A cékla, a céklalé, valamint a leveles zöldségek, úgymint a káposzta vagy éppen a zeller, a kiegyensúlyozott étrend részét kellene, hogy képezzék” – nyilatkozta Alison Hornby dietetikus a Huffingtonpostnak. Hozzátette, az egészséges élet feltétele, hogy csökkentsük a szervezetünkbe bevitt só mennyiségét, tartsuk az egészséges testsúlyt és gyakran ellenőrizzük a vérnyomásunkat.

Napi 2 és fél deciliter

A tanulmány egy 2011 és 2013 között végzett felmérésen alapul, amely során a kutatók 64, tartósan magas, vagy ellenőrizetlen vérnyomású embereket vizsgáltak rendszeres céklalé fogyasztás mellett. Az alanyok fele nagyjából 2 és fél decilitert ivott reggelente, míg a másik fele szintén ennyit, viszont az ő adagunkból kivonták a nitrátot. A Hypertension című folyóiratban közölt cikk arról számolt be, hogy a nitráttal dúsított étrend nem csak megfizethető, de kiválóan alkalmazható magas vérnyomás esetén.

Hirdetés

You may also like