Home Tuti receptek A nyár nagy kedvence: kolbászos krumplis lepcsánka, ahogy nagyszüleink szerették!

A nyár nagy kedvence: kolbászos krumplis lepcsánka, ahogy nagyszüleink szerették!

by Zsani

A nyári melegben nem igazán szeretünk sok időt a tűzhelynél tölteni, de mi most mutatunk egy filléres, és gyorsan elkészíthető laktató ételt!

Íme a kolbászos krumplis lapcsánka receptje:

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 3 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kanál liszt
  • 15 dkg füstölt vagy lángolt kolbász
  • pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

  • A burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le.
  • A krumplit keverjük össze a tojásokkal, liszttel, fokhagymával, és ízlés szerint sóval, borssal, és pirospaprikával ízesítsük.
  • Az elkészült pépet kanállal adagoljuk a forró olajba vagy zsírba.
  • Nyomjunk a kupacokba 3-3 kolbászkarikát, majd süssük mindkét oldalát ropogósra.
Hirdetés

You may also like