Bár az idén minden jel arra mutat, hogy nem lesz fehér karácsonyunk, azért a kötelező hangulat fokozókat, mint például a karácsonyi zene, és a forralt bor semmiképp ne hagyjuk ki.
A téli ünnepek elképzelhetetlenek lennének egy kis forralt bor nélkül, azonban azt sem mindegy, hogyan készítjük el. Hámozzunk meg s vágjuk nagyobb darabokra narancs-, lime-, klementin- és citromhéj darabokat.
Tegyük oda egy serpenyőbe a cukrot melegedni kis lángon.
Keverjük hozzá a gyümölcsök héját, és a klementin levét. Szórjunk bele fahéjat, szegfűszeget, egy kevés babérlevelet, és szerecsendiót, meg egy kevés vaníliát.
Töltsünk hozzá egy kevés bort, éppen annyit, hogy ellepje a fűszereket. Addig hagyjuk a tűzön, míg a cukor felolvad, és besűrűsödik, szirup lesz belőle.
Ezután adjuk hozzá egy lábasba a forralni kívánt mennyiségű borhoz, majd percek alatt melegítsük össze őket.
Ne hagyjuk sokáig főni. A végén adjunk hozzá még egy kevés csillagánizst, és kész is a finom nedű.
Szerző: tudasfaja.com