Home Egészség & életmódEgészség 5 dolog, amit tudnod kell a gyömbérről, mielőtt fogyasztani kezdenéd!

5 dolog, amit tudnod kell a gyömbérről, mielőtt fogyasztani kezdenéd!

by Krisztina

A legfontosabb dolog, amit a gyömbérrel kapcsolatosan tudnunk kell, hogy ha kúraszerűen használjuk, akkor naponta minimálisan 2 grammot kell elfogyasztanunk belőle.

Nézzük, miért éri meg nekünk gyömbért fogyasztani!

Erősíti az immunrendszert

Magas antioxidáns tartalma miatt erősíti az immunrendszert, ezért segítségével könnyebben elkerülhetjük a betegségek kialakulását. Egy csésze gyömbértea segítségével csökkenthetjük a lázat, és megszabadulhatunk a vírusoktól, kórokozóktól is. Enyhíti a fejfájást, és erősíti a legyengült szervezetet.

Ízületi gyulladások, fájdalmak ellen

A gyömbér gingerol tartalma miatt hatékonyan enyhíti az ízületi fájdalmakat, és csökkenti az ízületi gyulladást is. Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy a gyömbér a térben jelentkező reumás fájdalmak erősségét is nagymértékben képes csökkenteni.

Izomláz ellen

A gyömbér természetes fájdalomcsillapító, és gyulladásgátló, ezért az edzések utáni izomlázat is gyorsan, és hatékonyan csökkenti. Edzés után ajánlott 2 gramm gyömbért elfogyasztani, és sokkal kevesebb az esélye az izomláz kialakulásának.

Puffadás ellen

Serkenti az emésztést, és közben megszabadít a puffadástól is.

Fejfájás ellen

Egy nemrég közzétett tanulmány szerint a gyömbér por nem csak fejfájás, de migrén ellen is nagyon hatékony. Sőt, a fejfájással jelentkező hányingert is megszünteti.

Hirdetés

You may also like