Home Érdekes! 3 súlyos tévhit, amit minden nő elkövet főzés közben

3 súlyos tévhit, amit minden nő elkövet főzés közben

by Krisztina

Ha szeretsz főzni és a konyhában tevékenykedni és úgy is érzed, hogy jó is vagy ezen a téren, akkor olvasd el ezt a cikket.

Az alábbi 3, leggyakoribb hibát ugyanis 10 háziasszonyból 9 biztosan elköveti úgy, hogy mit sem sejt az egészről.

Lássuk, te közéjük tartozol?

Főzéskor a tésztához adagolt olaj megakadályozza, hogy az összeragadjon

Legtöbben így cselekedünk, a tészta vizéhez, amikor már kezd főni ez csepp olajat adagolunk, ám a tészta így is legtöbb esetben ragacsos lesz. Miért? Az olaj nem tud összekeveredni, feloldódni a vízben, így gyakorlatilag semmit nem csinál a lábasban. Az olajat leginkább nem a vízhez kell adagolni, hanem leszűrés után. Előbb öblítsük le egy kevés hideg vízzel, majd mikor jól elcsepegett a fölösleges víz, egy-két csepp olajat adjunk a lábasban levő tésztához.

Az alkohol elpárolog főzés vagy sütés közben

Leginkább húsokhoz szoktunk használni alkoholt, és közben persze szentül meg vagyunk győződve róla, hogy alkohol teljesen elpárolog, így kisgyerekeknek és gyógyszert szedőknek is adhatjuk. Az elképzelés téves, ugyanis az alkohol nem párolog el teljesen, egy kevés marad benne. Ha forrásban levő folyadékhoz adagolunk alkoholt, és az ételt levesszük a tűzről, akkor kb. 85% alkohol marad vissza.

Inkább ne mossuk meg a gombát, mert túl sok vizet szív magába

Tény, hogy, ha beáztatjuk a gombát egy tálba, akkor sok vizet fog magába szívni, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell megmosni. Gyorsan folyó víz alatt mossuk meg, majd egyenként itassuk fel papírtörlővel.

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .