Home Csináld magad 10 zseniális takarítási trükk, ami minden háziasszony életét megváltoztatja!

10 zseniális takarítási trükk, ami minden háziasszony életét megváltoztatja!

by Zsani

Ha te sem szereted a piszkos környezetet, akkor jól tudod, milyen nehéz is néha a takarítás. Most olyan tippeket mutatunk, amelyek alkalmazásával gyerekjáték lesz tisztává varázsolni a lakást! Mióta ezeket rendszeresen alkalmazom, már nem halogatom a takarítást, mert így villámgyorsan megy.

1. A mikrosütő takarítása:

A zsíros foltokat úgy tüntetheted el a legkönnyebben, ha egy pohárba töltesz 1 dl ecetet és 1 dl vizet, majd beteszed a mikrohullámú sütőbe. Kapcsold be 5 percre a mikrosütőt, majd vedd ki a poharat és ecetes vízbe mártott szivaccsal töröld át a belsejét.

2. A hűtőszekrény polcai:

A hűtőszekrény polcait mindig nehéz kitakarítani, mert egyenként ki kell venni őket és le kell mosni. Ha azonban fóliával vonod be a hűtő polcait, könnyebb lesz a takarítás. A szennyeződéseket könnyebben le lehet törölni a fóliáról.

3. A kád és csempe közötti rész:

Ha a kád és a csempe közötti rész elszíneződik, márts egy vattapamacsot fehérítőbe és kend be vele. Hagyd állni pár órát, majd töröld át fehérítőbe mártott vattapamaccsal.

4. A vécé tisztítása:

El sem hinnéd, de a lerakódásokat és a foltokat úgy tüntetheted el a legkönnyebben, ha colát öntesz a vécébe, hagyod kicsit állni, majd leöblíted.

5. Vízkő a csaptelepeken:

A csaptelepek újra ragyogóak lesznek, ha egy félbevágott citrommal áttörlöd őket. A vízkő és a lerakódások is eltűnnek így.

6. Árnyékoló:

Húzzunk egy régi vastag zoknit a kezünkre és azzal töröljük át az árnyékolót. A portól és a szennyeződésektől így hamar megszabadulhatunk.

7. A tűzhely rácsai:

Tegyük a tűzhely rácsait egy nagyobb zárható zacskóba. Keverjünk össze 3 kiskanál ammóniát meleg vízzel és öntsük a zacskóba. Hagyjuk így állni egy éjszakán át.

8. A foltos szőnyeg:

Fújj a foltra ablaktisztítót, hagyd egy picit állni, majd tegyél rá egy régi konyharuhát és vasald át. A foltnak nyoma sem lesz.

9. Az apróságok tárolása:

A tojástartókat ne dobd ki, tedd be a fiókba, ezekben könnyedén tárolhatod az apród dolgokat.

10. Az autó tisztítása:

Az autó belső tisztítása nem könnyű feladat, de ha egy szivacsot egy hosszú botra, vagy húscsipeszre húzunk, azzal könnyedén letörölhetjük a port. Ha pedig makacs szennyeződésekkel állunk szemben, akkor ecetes vízbe mártsuk a rongyot és azzal töröljük át.

Forrás

Hirdetés

You may also like