Home Divat 10 gyakori sminkhiba, amitől sokkal idősebbnek tűnsz a korodnál

10 gyakori sminkhiba, amitől sokkal idősebbnek tűnsz a korodnál

by Krisztina

Egy jó smink növeli az önbizalmadat, kiemeli a legelőnyösebb arcvonásaidat, egy rosszul elkészített smink azonban jóval idősebbnek mutathatja a megjelenésedet.

Biztosan veled is megesett már, hogy elrontottad a sminkedet, ezért összegyűjtöttük a 10 leggyakoribb hibát, amitől jóval idősebbnek tűnhetsz.

1. Túlságosan erős alapozó

Abban a reményben, hogy a legjobb matt hatást érhetjük el, sokan elkövetjük azt a hibát, hogy túl sok, vagy túl erős alapozót használunk. Ha nem jó színt választasz, és túl vastagon kened fel, azzal a ráncaidat fogod kiemelni, így érthető, hogy az arcod idősebbnek fog tűnni. Igyekezz folyékony állagú termékeket választani, mely a bőrödet egészségessé és természetessé varázsolja.

2. Túl sok szempillaspirál az alsó szempillákon

A szempillaspirál segítségével egy kicsit kiemelhetjük az alsóbb pillasort, és kihangsúlyozhatjuk általa a szemek szélét, így kifejezőbbé válik a tekintet. Ha azonban túl sok szempillaspirált kensz az alsó pilláikra, azzal a szem körüli ráncokra hívod fel a figyelmet. Nem számít, milyen kicsik azok a ráncok, a vastagon spirálozott szempillák hangsúlyossá, láthatóvá teszik őket.

3. Nem megfelelő rúzs

Semmi kétség, a rúzs csodákat tehet! Az idei év a hangsúlyos színeké, ám ha ajkaid vékonyak, ne használj sötét tónusú rúzst. A sötét színek még vékonyabbá teszik a szájat, ezért, ha teltebbé akarod varázsolni ajkaidat, rúzsozd egy kicsit tovább, mint ahol a természetes ajakvonalak húzódnak.

4. A sötét szemfesték rossz irányba történő felvitele

Ügyelj arra, hogy a sötét árnyalatokkal soha ne árnyékold a szemhéj egész felületét, ugyanis ettől jóval idősebbnek tűnhetsz a korodnál. A legjobb, ha csak egy kicsit teszel a szemed külső sarkába, és összemosod a világosabb árnyalattal.

5. A szemceruza túlzott használata az alsó vonalakon

Ha az alsó vonalat túl sötét szemceruzával húzod végig, ne csodálkozz rajta, ha a szemeid jóval kisebbnek tűnnek majd. Ellensúlyozhatod a hatást, ha világosabb árnyalatot használsz, vagy csak a szemvonal közepéig húzod a sötét színt, és onnantól kezdve egészen világossal folytatod.

6. A pirosító helytelen felkenése

Ints búcsút a sötét és intenzív színeknek, itt az idő, hogy a világosabb tónusok felé irányítsd figyelmedet, mint a halvány rózsaszín vagy a barack. Ügyelj arra, hogy az arc felső részére rakj belőle, ne pedig a középső területre. Az arcrózsák hangsúlyozása talán jó ötlet volt, amikor fiatalabb voltál, de ahogy érettebbé válunk, alkalmazkodnunk kell a bőrön végbement változásokhoz. Ahelyett tehát, hogy kihangsúlyoznád a középső zónát, próbáld inkább a felső arccsontot hangsúlyozni, nem túl közel az orrodhoz. Ha telt és természetes tónusokat használsz, fiatalabbá és ragyogóvá varázsolhatod az arcodat.

7. Túlságosan kiemelt szemöldök

Ha intenzív, sötét színeket használsz, hogy megnöveld és kihangsúlyozd szemöldöködet, az viseletessé teszi a külsődet. Bölcsen teszed, ha egy tónussal világosabb színt használsz, a szemöldököd természetes színénél.

8. Korrektor használatának mellőzése

A szem alatti sötét karikák sok nőnek okoznak gondot, és persze, ahogy idősödünk, ezek a foltok felerősödhetnek.
Az alapozó használata csak tovább ront a helyzeten, viszont a korrektor csodákra képes! Alkalmazd a sötét területeken és kend el olyan vékonyra, amennyire csak tudod.

9. Felejtsd el az erős szájkontúrt

A szájkontúr ceruza elengedhetetlen a jó sminkhez, ugyanis lehetővé teszi, hogy a szájvonal határozottabb és tetszetősebb legyen.
Ennek ellenére, óvatosan kell vele bánni, nem szabad túlzásba vinni. A ceruza soha ne legyen sötétebb, mint a rúzs, és mindig ajkaid közepe felé haladj, máskülönben bajuszt fogsz rajzolni magadnak!

10. Túl vastag púderréteg

A púder tökéletes arra, hogy eltüntesd vele a bőrhibákat, de csak akkor, ha megfelelő mennyiségben használod. Ha azonban túl vastagon viszed fel, ez már önmagában probléma lehet! A porpúder segítségével elkerülheted, hogy túlságosan fényes legyen a T-zónád, de a szem környékén soha ne használd, hiszen azzal csak a ráncokat emeled ki.

Írta: Gabriz Vital

Hirdetés

You may also like

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .